Γ. Κατσιαντώνης: «Δύσκολο το κλίμα για την κυβέρνηση»

Τις ενέργειες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής στηλίτευσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Λαρίσης Γιώργος Κατσιαντώνης.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την πιθανότητα να χορηγηθεί δώρο Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους, ο Γ. Κατσιαντώνης σημείωσε ότι «τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ψηφοθηρικούς λόγους επί της ουσίας συνέχεια βγάζουνε κάποιες φημολογίες ότι είναι να δοθούν τα δώρα. Πριν δύο εβδομάδες υπήρχε η φημολογία για τα κόκκινα δάνεια ότι θα έρθει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα λύσει αυτό το πρόβλημα και καταλαβαίνετε τις τελευταίες ημέρες δεν καταλήγουμε πουθενά για όλα αυτά που λέγαμε.

Τώρα υπάρχει μια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι “μπορεί να δώσουμε κάτι, θα δούμε πως θα πάει, δίνουμε κάτι αύριο, το αφήνουμε για το αύριο θα δούμε τις επόμενες μέρες”. Να είστε σίγουροι ότι μέχρι και τις εκλογές αυτά θα γίνονται συνέχεια».

Όσον αφορά δε την προστασία της Α’ κατοικίας, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «δεν υπήρχε κάποια συμφωνία με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια, από όσα γνωρίζω ως βουλευτής, ότι θα μπορούσε να έρθει ένα νομοσχέδιο ή έστω μια τροπολογία να γίνει μια διευθέτηση. Σίγουρα άμα συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ήταν μια μονομερής κίνηση και καταλαβαίνεται όταν ακούει ο κάθε Έλληνας πολίτης για τις μονομερείς κινήσεις τις οποίες έχουμε ζήσει στο πετσί μας από το 2015 τι συνέβη και όλοι γνωρίζουμε για το τρίτο μνημόνιο και για τα 100 δισ. περίπου που έχει δυστυχώς επιπλέον στην πλάτη του ο ελληνικός λαός».

«Για τις εκλογές θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και τις 20-22 Απριλίου»

Από την άλλη πλευρά, ερωτηθείς σε σχέση με τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο Γ. Κατσιαντώνης εκτίμησε ότι «όλα είναι στο τραπέζι, εγώ προσωπικά η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και τις 20-22 Απριλίου περίπου, καθώς εάν η κυβέρνηση δεν ανακοινώσει τις εθνικές εκλογές μέσα σε αυτές τις ημερομηνίες το χρονοδιάγραμμα καταλαβαίνετε για να γίνουν όλες μαζί απομακρύνεται κατά πολύ, γιατί χρειάζεται σίγουρα 30-40 μέρες πριν να κηρύξεις εκλογές για να συμπέσουν με τις υπόλοιπες.

Αν απομακρυνθεί βέβαια και το σενάριο από τις 22 Απριλίου και μετά ότι δεν πρόκειται να γίνουν όλες μαζί οι εκλογές, σίγουρα να γνωρίζετε ότι θα πάρουνε και τις έξτρα 27 ημέρες επιπλέον βάσει Συντάγματος».

«Όταν βλέπω τον Τσίπρα να πηγαίνει στο εξωτερικό χάνω τον ύπνο μου»

«Εγώ προσωπικά όταν βλέπω τον κύριο Τσίπρα να πηγαίνει στο εξωτερικό χάνω τον ύπνο μου στην κυριολεξία. Πριν από αρκετούς μήνες, το είχα θέσει ότι όταν ο κύριος Τσίπρας πήγε πρόσφατα στον κύριο Ερντογάν δεν ξέρουμε τι έχουνε συζητήσει, και μετά από λίγες εβδομάδες βλέπουμε ένα δελτίο τύπου του υπουργού Άμυνας του κυρίου Αποστολάκη ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι “ζούμε σε μια δύσκολη συγκυρία, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος στο Αιγαίο, εμείς θα ακολουθούμε την πάγια τακτική της αποτροπής αλλά κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί στο Αιγαίο”», τόνισε σε σχετική ερώτηση για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις που λαμβάνει από τον κόσμο, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «το κλίμα ήταν πολύ δύσκολο τουλάχιστον με τα στελέχη της κυβέρνησης. Να φανταστείτε ότι εδώ στην Λάρισα είχε βγει μια ανακοίνωση πριν από μία εβδομάδα ότι θα παρευρεθεί ο κύριος Παππάς στη παρέλαση και πιστέψτε με ο κόσμος είχε αντιδράσει. Υπήρχαν έντονες φημολογίες ότι τον περιμένανε για να γίνουν και κάποια επεισόδια, που βέβαια εμείς ως ΝΔ καταδικάζουμε τέτοιες κινήσεις».

Loading