Γ. Λαζαρίδης: «Δεν γυρίζω στους ΑΝΕΛ»

Τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν το πολιτικό σκηνικό, έπειτα από την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την συγκυβέρνηση, σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4, και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο ανεξάρτητος βουλευτής στην Β’ Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Λαζαρίδης.

propoli

Ως «κορυφαία στιγμή για τον κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία», χαρακτήρισε την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο αύριο. Μάλιστα τόνισε ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία, ενέχει μια «ιδιαιτερότητα», καθώς «δίνοντας κανείς ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στο βάθος είναι σαν να ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Από την πλευρά του, εκτίμησε ότι «το θερμόμετρο έχει ανέβει στο κόκκινο και θα ανέβει ακόμα περισσότερο».

«Ανοίγει θέμα για την Μακεδονία που αν δεν το δούμε στο άμεσο μέλλον, θα το δουν οι επόμενες γενεές. Επομένως θα πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα εμποδίσουν να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

Για πιθανή επάνοδο στους ΑΝΕΛ

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το σενάριο μιας πιθανής «επανόδου» του, στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε πως «γύρισε σελίδα στις 25 Ιουνίου».

«Ζήτησα κάποια πράγματα προκειμένου να εμποδίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η εκτίμηση των ΑΝΕΛ ήταν ότι δε θα περάσει από τα Σκόπια. Μετέθετε στο μέλλον την λύση αυτού του ζητήματος. Ζήτησα δημοψήφισμα ή να εισαχθεί στη βουλή η Συμφωνία με τη διαδικασία των 3/5, δηλαδή με 180 βουλευτές και όχι την σχετική πλειοψηφία των 151», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαρίδης, ως προς τη στάση του στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Loading