«Δίνοντας το “Μακεδονία” παίρνουμε παράσημο ανοιχτής παλάμης»

Με άκρως καυστικό τρόπο σχολιάζει η Ένωση Κεντρώων τη δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια. Μάλιστα, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη υποστηρίζει ότι το μόνο που παίρνει η Ελλάδα είναι το «παράσημο ανοιχτής παλάμης».

propoli

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων για τον όρο «Μακεδονία»:

«Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι είναι ανόητοι όσοι νομίζουν ότι δίνοντας την ονομασία στα Σκόπια κάνουμε παραχώρηση. Κατά τον Πρωθυπουργό, δίνοντας το “Μακεδονία” παίρνουμε, υπονοεί, το παράσημο της ανοιχτής παλάμης.

Αυτή η θεώρηση του κ. Τσίπρα που πιστεύει ότι θα γίνει και θεώρηση της κας Γεννηματά και του κ. Μητσοτάκη, είναι η νέα νοοτροπία της εξουσίας της αριστεράς που θα υποστούμε λίγο ακόμη μέχρι τις εκλογές. Και εκεί θα “δρέψει” ο κ. Τσίπρας σίγουρα τους καρπούς των αγώνων του».

«Πυρά» και για τις αποφάσεις του Eurogroup

Σε άλλη ανακοίνωσή της, εξάλλου, η Ένωση Κεντρώων ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για τα θέματα της οικονομίας:

«Από το 2009 τονίσαμε ότι έπρεπε να συμμορφωθούμε με όλες τις μεταρρυθμίσεις και εάν το είχαμε κάνει από το 2011 θα είχαμε εξέλθει από τα μνημόνια. Όμως ο Γ. Παπανδρέου έψαχνε λεφτά στην Κίνα και την Ρωσία, ο Σαμαράς έκανε Ζάππεια και ο Τσίπρας έσκιζε μνημόνια. Αυτές οι «μαγκιές» κόστισαν στην χώρα και τώρα άγουμε τον όγδοο χρόνο του εφιάλτη. Να συνειδητοποιήσουμε ότι με τις «μαγκιές» θα καταστραφούμε και με τις μεταρρυθμίσεις θα γίνουμε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και αν βρουν τα κόμματα το θάρρος να πείσουν την κοινωνία ότι αυτό ακριβώς, το ότι δεν κάναμε τις μεταρρυθμίσεις, αυτό μας κατέστρεψε».

Loading