INTIME

Δαβάκης: «Ο Πολάκης εκθέτει κυβέρνηση και χώρα»

Την εκτίμηση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, «εκθέτει τόσο την κυβέρνηση όσο και την χώρα» εξέφρασε στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην πολιτική σκηνή μετά την αποκάλυψη ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης φέρεται να έλαβε καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ, ο Θ. Δαβάκης τόνισε ότι «δυστυχώς στην χώρα μας, και ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια που ο πολιτικός διάλογος εκφεύγει από τα όρια που μέχρι τώρα ξέραμε και έχει φτάσει σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο και το πολιτικό κλίμα γενικότερα, καθορίζεται και από τέτοιους είδους εκφράσεις του πρωθυπουργού θέλοντας να καλύψει τον υπουργό του, ο οποίος πράγματι σε σχέση με αυτά τα οποία λέγονται εκθέτει βάναυσα και την κυβέρνηση και την χώρα μας».

Συνολικά αποτίμησε σε σχέση και με την ρήξη στις σχέσεις ανάμεσα στον επικεφαλής των ΑΝΕΛ και στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ότι «αυτό το οποίο διαδραματίζεται είναι πρωτοφανές. Και είναι πρωτοφανές γιατί καταρχάς το πρώτο σκέλος της συζητήσεώς μας σε εν ενεργεία αξιωματούχους, όπως είναι ο κύριος Στουρνάρας και ο κύριος Πολάκης, και σε παύση του θεσμικού εκτελεστικού τους αξιώματος όπως είναι ο κύριος Πάνος Καμμένος και ο κύριος Νίκος Κοτζιάς. Όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικά τοξικό κλίμα. Και πιστεύω ότι  γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί το πλέον σοβαρό ζήτημα των ανταλλαγής μηνυμάτων και της γενικότερης σχέσης που υπήρχε μεταξύ των δύο πολύ σοβαρών από πλευράς θεσμικής, υπουργείων τα οποία ήταν στα χέρια ανθρώπων που δεν έλεγαν καλημέρα μεταξύ τους ενώ παράλληλα ήταν υποχρεωμένοι να διαχειρίζονται ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Παράλληλα αποτίμησε ότι «έχουν απομυθοποιηθεί όλες αυτές οι προσπάθειες οι οποίες επένδυσαν πάνω στη κρίση, προσπάθησαν να αλιεύσουν εκλογικό σώμα και εκλογική δύναμη με βασικό σύμμαχο και βασικό ιδεολογικό οπλοστάσιο την κρίση και την διαφθορά δήθεν το παλαιότερων κομμάτων. Αρχίζουν να λήγουν οι ημερομηνίες τις οποίες μπορούσαν να βρίσκονται στο πολιτικό γίγνεσθαι».

Από την άλλη πλευρά, ο Θ. Δαβάκης εκτίμησε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει οποιοδήποτε επενδυτικό περιβάλλον όταν υπάρχουν αυτοί οι φορολογικοί συντελεστές  οι οποίοι επιβαρύνουν οποιαδήποτε αίσθηση κέρδους. Αλλά και όταν υπάρχει ένα πλέγμα πολλών άλλων παραγόντων οι οποίοι αποθαρρύνουν την οποιαδήποτε επένδυση».

Loading