INTIME

Δελής: «Σκοπός της συνταγματικής αναθεώρησης η παραμονή στην εξουσία»

Για μια «μακρά και τοξική προεκλογική περίοδο», έκανε λόγο στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash 99.4, ο βουλευτής της ‘Α Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Γιάννης Δελής.

propoli

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Δελή, πρόκειται για μια προεκλογική περίοδο, που θα ακολουθηθεί η κλασσική συνταγή με «μπόλικο αποπροσανατολισμό» και δημιουργία «τοξικού» κλίματος.

Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο βουλευτής διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ θα συμμετάσχει ενεργά στην όλη διαδικασία, κάνοντας σαφείς τις θέσεις του. Παράλληλα, εκτίμησε ότι βασική αιτία της συνταγματικής αναθεώρησης, αποτελεί ο διακαής πόθος των δύο μεγαλύτερων κομμάτων για παραμονή στην εξουσία καθ’ όλη την διάρκεια της τετραετίας, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική, προκειμένου ο χρόνος παραμονής στην εξουσία να μην επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως για παράδειγμα η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, μέσα από το όλο κλίμα της αστάθειας που επικρατεί, κάλεσε τους πολίτες να μην φοβούνται, καθώς μόνο μέσα από την αστάθεια θα μπορέσει να διεκδικήσει περισσότερες κατακτήσεις.

«Τρομερές ελλείψεις στα σχολεία»

Από την ιδιότητά του ως εκπαιδευτικού, ερωτώμενος για το ζήτημα που δημιουργείται από την παύση της λειτουργίας των σχολείων ανήμερα των εκλογών των εκπαιδευτικών, ο κ. Δελής,  τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο είναι νομοθετημένο με Προεδρικό Διάταγμα, προκειμένου να πραγματοποιείται κάθε πρώτη Τετάρτη του Νοέμβρη κάθε δύο χρόνια, και όχι για παράδειγμα κατά την θερινή περίοδο, σημειώνοντας ότι είναι ένα απλό ζήτημα το οποίο θα μπορούσε να λυθεί απλά με την συμφωνία των εκπαιδευτικών σωματείων με τον αρμόδιο υπουργό.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα σχολεία, είναι οι ελλείψεις καθηγητών λόγω συγχώνευσης σχολείων, καθώς και η έλλειψη ασφάλειας των σχολικών υποδομών, καθώς πολλά από αυτά στεγάζονται σε ήδη γερασμένα κτήρια.

Loading