Δεν αποκλείεται ανασχηματισμός ακόμα και σήμερα!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Πάνω στον Αλέξη Τσίπρα θα χτιστεί η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που δεν αποκλείεται ανασχηματισμός ακόμα και σήμερα.

propoli

Κυβερνητικές και κομματικές πηγές συγκλίνουν στην εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός αποτελεί το ισχυρό χαρτί, γι’ αυτό άλλωστε κι αποτελεί βασικό στόχο της επικοινωνιακής δυσφημιστικής τακτικής της ΝΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με βάση το διάγγελμα της Ιθάκης, ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη του θα αρχίσουν να θέτουν όλο και πιο επιτακτικώς το δίλημμα για το ποιος είναι πιο κατάλληλος για να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα.

Εν προκειμένω, θα ξεκινήσει η κινδυνολογία για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θα εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, με ευνοϊκώς προσκείμενο ακροατήριο κατ’ εξοχήν τους δημόσιους υπάλληλους.

Όπως κι αν έχει, στο Μαξίμου σχεδιάζουν ένα επικοινωνιακό μπαράζ διαρκείας, αρχής γενομένης από τον ανασχηματισμό, ο οποίος δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα Τετάρτη!

Ο ανασχηματισμός

Είναι πλέον αρκετά πιθανό ο Πάνος Σκουρλέτης να είναι ο επόμενος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Ρήγας να αναλάβει υπουργικό πόστο και στο υπουργείο Εσωτερικών να τοποθετηθεί είτε ο Νίκος Παππάς είτε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Την ίδια ώρα, αναμένεται ο Αλέξης Χαρίτσης να προαχθεί σε υπουργό Οικονομίας, με τον Γιάννη Δραγασάκη να παραμένει στην αντιπροεδρία.

Σταθεροί στις θέσεις τους φαίνεται να παραμένουν οι υπουργοί Άμυνας, Πάνος Καμμένος,- θα φύγει μόνο αν το επιθυμεί ο ίδιος- Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τις τελευταίες ώρες, εξάλλου, κυκλοφορεί φήμη που θέλει τον κ. Παππά να αναλαμβάνει την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Σφαγή» αναπληρωτών- υφυπουργών

Εκεί όπου αναμένεται να γίνει μεγάλη «σφαγή» είναι στους αναπληρωτές υπουργούς και στους υφυπουργούς, όπου πολλοί θα φύγουν κι αναμένεται να αντικατασταθούν από νέα σε ηλικία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με επαγγελματική ή διοικητική εμπειρία, καθώς κι από πρόσωπα που θα συμβολίζουν το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά.

Στόχος, άλλωστε, του κ. Τσίπρα είναι να συγκροτηθεί προοδευτικό μέτωπο πριν φτάσουμε στις βουλευτικές εκλογές ως ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη- συντηρητική- ακροδεξιά ΝΔ των Κυριάκου Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

 

Loading