INTIME

«Δεν είναι ιδιωτών τα σπίτια στη Χειμάρρα»

Οι ελληνικές αντιδράσεις για τις εξελίξεις στη Χειμάρρα δεν φαίνεται να πτοούν την αλβανική κυβέρνηση, η οποία ισχυρίζεται πως τα σπίτια που σκοπεύει να αξιοποιήσει η γειτονική χώρα δεν ανήκουν σε ιδιώτες.

propoli

Το θέμα προκλήθηκε μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Έντι Ράμα να «αρπάξει» τις περιουσίες Ελλήνων ομογενών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ελληνικού ΥΠΕΞ, όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, εκτενή αναφορά στη Χειμάρρα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που δεν… άρεσε στον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Με δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή, λοιπόν, ο ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας υποστήριξε πως τα λεγόμενα του προέδρου της ΝΔ βασίζονται σε «ψευδείς ειδήσεις».

Όπως ισχυρίστηκε, εξάλλου, η απόφαση της κυβέρνησης Ράμα, η οποία επιδιώκει να αξιοποιήσει τα κρατικά ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς στον τομέα του τουρισμού, «δεν αφορά την ιδιωτική περιουσία».

Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις

Παράλληλα, ο κ. Μπουσάτι έκανε λόγο για δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η χώρα μας και η Σερβία έχουν «στάσιμες θέσεις σαν γρανίτη».

Μάλιστα, μίλησε και για επιβράδυνση του διαλόγου με τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, υποστηρίζοντας πως υπήρξαν περισσότερες δηλώσεις, παρά συγκεκριμένες ενέργειες.

Loading