INTIME

Δεν θα διαλύεται η Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με μεγάλη πλειοψηφία οι εκπρόσωποι της Βουλής έδειξαν την επιθυμία τους προκειμένου να αποσυνδεθεί η πτώση της κυβέρνησης από την αδυναμία να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα της δεύτερης ψηφοφορίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση.     

propoli

Συγκεκριμένα, από τα 28 άρθρα του Συντάγματος που μπήκαν στην ψηφοφορία τα 11 έλαβαν περισσότερες από 180 θετικές ψήφους, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επόμενη Βουλή μπορεί να τροποποιήσει το περιεχόμενό τους με μια απλή πλειοψηφία αποτελούμενη από 151 βουλευτές.

Ανάμεσα στα άρθρα που τέθηκαν προς ψηφοφορία ήταν και το 32 που έλαβε 224 ψήφους υπέρ και αποσυνδέει επί της ουσίας την εκλογή του ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής.

Επιπλέον, η πρόταση για το άρθρο 62 για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας έλαβε 237 ψήφους, ενώ η πρόταση για το άρθρο 86 για τον περιορισμό των προνομιακών ρυθμίσεων της ποινικής ευθύνης υπουργών πήρε 225 θετικές ψήφους.

Μεταξύ αυτών εντοπίζεται και η πρόταση για καθιέρωση θρησκευτικής ουδετερότητας με τροποποίηση του άρθρου 3, που έλαβε μόλις 156 θετικές ψήφους.

Loading