Δεν θα περάσει στη… ζούλα από το ΣΥΡΙΖΑ η ΕΡΤ

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η τοποθέτηση του μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου Ζούλα, στην προεδρία της ΕΡΤ.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάνουν λόγο στην Κουμουνδούρου για πλήρη έλεγχο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης από το πρωθυπουργικό γραφείο, στο οποίο άλλωστε έσπευσε η νέα κυβέρνηση να περάσει η εποπτεία της.

Γι’ αυτό και θεωρείται αρκετά πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει το διορισμό Ζούλα και στη Βουλή ώστε να αναγκάσει και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση.

«Σκεφτείτε τι θα έλεγαν όλοι αυτοί αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε διορίσει στην ΕΡΤ τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του.

Οι δήθεν “Μένουμε Ευρώπη” θα μιλούσαν για επιστροφή στην εποχή της ΥΕΝΕΔ», αναρωτιούνται με νόημα κομματικές πηγές.

Επιμένουν και για Θάνου

Στο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, δεν πρόκειται να αφήσουν, ούτε και μετά από τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου, σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση και για την καρατόμηση της Βασιλικής Θάνου κι άλλων τριών μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όσον αφορά την υπόθεση Θάνου, είναι ενδεικτική του κλίματος η επιστολή που έστειλε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην αρμόδια Κοινοτική Επίτροπο Μαργκρέτε Βεστάγκερ με την οποία κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για πλήγμα στο κράτος δικαίου, στο κύρος των θεσμών και στην ανεξαρτησία των Αρχών στη χώρα μας, παραλληλίζοντας τις ενέργειές της με αντίστοιχες της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία.

Τέτοιου είδους κινήσεις, όπως άλλωστε και η επείγουσα ερώτηση για το ίδιο θέμα προ εβδομάδας του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στην Κομισιόν, σκοπό έχουν και να στείλουν το μήνυμα στο Μαξίμου πως μπορεί να ελέγχει ή να ελέγχεται από τη μιντιακή εξουσία, ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση διαθέτει πλέον ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας με τις Βρυξέλλες, τους οποίους και θα αξιοποιεί αναλόγως των περιστάσεων.

Και η επιστολή Δραγασάκη, εξάλλου, μπορεί να θεωρηθεί απάντηση στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός επί του θέματος με την κυρία Βεστάγκερ την προηγούμενη εβδομάδα.

Loading