INTIME

Δεν “μασάνε” στο Μαξίμου για την πρόταση Γεννηματά

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Ως προσπάθεια δημιουργίας άλλοθι για να συγκυβερνήσει το ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ παρά για να κατατεθεί μια πρόταση η οποία θα σκοπεύει σε μια τριμερή συνεργασία με την παρουσία και του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν στο Μαξίμου την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για κυβερνητική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ- ΚΙΝΑΛ.

propoli

Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν πως η κυρία Γεννηματά θα έπρεπε να έχει καταλάβει ότι είναι απολύτως αδύνατο κάτι τέτοιο να συμβεί καθώς μιλάμε για δύο πολιτικές δυνάμεις, το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, που έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες προγραμματικές κατευθύνσεις.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε ένα πολιτικό μεταίχμιο.

Πλέον, μοιάζει να μεταλλάσσεται σε μια κεντροδεξιά πολιτική δύναμη κι αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις παραδόσεις ενός τμήματος του πολιτικού προσωπικού του.

Από εκεί και πέρα, στο Μαξίμου κατηγορούν το αντί- ΣΥΡΙΖΑ κομμάτι του ΚΙΝΑΛ πως δεν παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την προσπάθεια που γίνεται, στο επίπεδο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, να υπάρξει μια αυτοκριτική για τις πολιτικές που ασκήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Το σημαντικό, πάντως, για τους ίδιους είναι, πρώτον, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και, δεύτερον, πως η προσπάθεια που γίνεται για τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας έχει, καταρχάς, αναφορά στο κοινωνικό επίπεδο κι όχι στις κορυφές της πολιτικής.

“Αρχηγός ο Σαμαράς”

Την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση “σηκώνουν” τη νέα αρχηγική εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως σημειώνουν, φαίνεται πλέον και στο προσκήνιο, πέρα από το παρασκήνιο με αφορμή το Μακεδονικό, να λειτουργεί ως αρχηγός της ΝΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμηρο του πρώην πρωθυπουργού και της ομάδας του εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πλέον βγαίνει και στο προσκήνιο και λειτουργεί και τοποθετείται ως ο πραγματικός αρχηγός αυτού του κόμματος.

Ούτως ή άλλως, παρατηρούν, φαίνεται πως η μετάλλαξη της ΝΔ είναι ταχύτατη προς ένα ακροδεξιό κόμμα, με αφορμή και την τοποθέτηση συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη περί ελληνικής άριας φυλής.

Loading