INTIME

ΔΗΜΑΡ: «Να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την ημέρα της δολοφονικής επίθεσης κατά του βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, από παρακρατικούς η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας συνδέει το παραπάνω γεγονός με την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης από «ακροδεξιά» στοιχεία.

propoli

«Τα κρούσματα βίας που και σήμερα εξακολουθούν να ταλανίζουν την Ελλάδα δείχνουν πως χρειάζεται εγρήγορση και μεγάλος αγώνας από όλους, ώστε να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία και την ομαλότητα απέναντι σε φωνές μίσους που έρχονται και πάλι από το σκοτάδι» αναφέρει εκτός των άλλων η ανακοίνωση.

Επίσης σημειώνεται ότι οραματισμοί του αγωνιστή της ειρήνης και της δημοκρατίας, βουλευτής της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), Γρηγόρη Λαμπράκη, παραμένουν ζωντανοί και εμπνέουν στους σημερινούς κοινωνικούς αγώνες.

Και καταλήγει: «Ιδιαίτερα σήμερα, που η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι, ο εθνικολαϊκισμός γιγαντώνεται και φασιστικές συμπεριφορές επανεμφανίζονται, χρέος όλων μας είναι όχι μόνο η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες να σταθούμε ενωμένοι απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα».

 

Loading