Αρνητικά κρίνει τη συμφωνία με τα Σκόπια το 58%

Αρνητικά κρίνει η πλειοψηφία των Ελλήνων τη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ΚΑΠΑ Research, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσίευσε το Έθνος.

propoli

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι το 58% των ερωτηθέντων δε βλέπει με «καλό μάτι» τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ενώ μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων έχει σοβαρές ενστάσεις και για τη συμφωνία για το χρέος.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 9.800 ατόμων, που στην πλειοψηφία τους πιστεύουν ότι η συμφωνία με τη γειτονική χώρα δεν θα πρέπει να επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή.

Τι λένε οι πολίτες για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, το 58% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τη συμφωνία που υπεγράφη, ενώ μόλις το 30% έχει θετική γνώμη.

Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός, ότι το 58% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εκτιμά ότι η συμφωνία θα καταφέρει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 151 ψήφους και θα επικυρωθεί στη Βουλή, ενώ το 31% προβλέπει ότι θα καταψηφιστεί.

Το 56%, εξάλλου, θεωρεί ότι η συμφωνία δε θα πρέπει να επικυρωθεί από το κοινοβούλιο, σε αντίθεση με το 37% που έχει διαφορετική άποψη.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι και το γεγονός ότι το 56% πιστεύει ότι η ΝΔ θα διατηρήσει τη συμφωνία εάν γίνει κυβέρνηση, ενώ το 23% θεωρεί ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα την επαναδιαπραγματευτεί.

Οι ανησυχητικές απόψεις

Δε λείπουν πάντως και κάποιες ακραίες απόψεις, καθώς το 18% των ερωτηθέντων συμφωνεί με όσα είχε υποστηρίξει ο χρυσαυγίτης Κώστας Μπαρμπαρούσης, δηλαδή να επέμβει ο στρατός και να προχωρήσει στη σύλληψη του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας, ενώ το 72% καταδικάζει τέτοιου είδους φωνές και σενάρια.

Πάντως, το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι όσοι είναι υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια είναι «προδότες», ενώ το 48% διαφωνεί.

Η συμφωνία για το χρέος

Όσον αφορά τη συμφωνία του Eurogroup, το 46% την κρίνει αρνητικά, ενώ μόλις το 32% την αξιολογεί θετικά.

Το 36% κρίνει αρνητικά τη συνολική συμφωνία, ενώ το 47% την αξιολογεί αρνητικά ως προς τη ρύθμιση του χρέους.

Μάλιστα, οι Έλληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον, καθώς το 43% εκτιμά ότι η πορεία της οικονομίας θα χειροτερέψει, το 30% ότι θα μείνει στάσιμη και το 25% ότι θα βελτιωθεί.

Μοιρασμένοι στο θέμα των εκλογών

Τέλος, όσον αφορά το θέμα των πρόωρων εκλογών, οι συμμετέχοντες στην έρευνα εμφανίζονται διχασμένοι, καθώς το 48% λέει «ναι» στις πρόωρες εκλογές και το 50% «όχι».

Loading