Δημοσκόπηση: με 9,1 μονάδες προηγείται η ΝΔ

Προβάδισμα 9,1 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

propoli

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη απολαμβάνει την προτίμηση του 31,5% των ερωτηθέντων, ενώ το κυβερνών κόμμα «κερδίζει» την ψήφο του 2,4% των συμμετεχόντων σε αυτήν.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,5% και σε απόσταση… αναπνοής το Κίνημα Αλλαγής με 6,3% και το ΚΚΕ με 6,1%.

Πεντακομματική Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην εν λόγω έρευνα της Interview μόνο πέντε κόμματα περνούν τον πήχη του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή. Έτσι, εκτός «νυμφώνος» μένουν τα τρία εναπομείναντα κόμματα που βρίσκονται στο κοινοβούλιο, δηλαδή ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Συγκεκριμένα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «κερδίζουν» την προτίμηση μόλις του 1,9% των συμμετεχόντων και το Ποτάμι του 1,5%. Σε… καλύτερη μοίρα η Ένωση Κεντρώων (2,3%), ενώ ιδιαιτέρως υπολογίσιμη δείχνει η δύναμη της νεοσύστατης Ελληνικής Λύσης (2,5%).

«Άλλο» απάντησε το 4,7% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστο δήλωσε το 11,7%.

Απαισιοδοξία για το μέλλον

Όσον αφορά τις προσδοκίες που έχουν οι πολίτες για την επόμενη χρονιά, το 47% την περιμένει χειρότερη και το 35% ίδια με τη φετινή.

Παράλληλα, το 63% εκτιμά ότι η χώρα θα παραμείνει υπό αυστηρή επιτήρηση για τα επόμενα χρόνια, ενώ το 18% πιστεύει ότι θα χρειαστούμε και νέο μνημόνιο!

Loading