Δημοσκόπηση Marc: Εκλογές εδώ και τώρα ζητά το 65,5%

Να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές ζητά το 65,5% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc. Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 14-16 Ιανουαρίου, δηλαδή μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, για λογαριασμό της ιστοσελίδας protothema.gr.

propoli

Από το γκάλοπ της Marc προκύπτει, επίσης, ότι το 68,3% των ερωτηθέντων θεωρεί προσυμφωνημένο το «διαζύγιο» Αλέξη Τσίπρα – Πάνου Καμμένου, ενώ επτά στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα (69,6%) εκφράζουν αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ναι» στις εκλογές, «όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης

Στο ερώτημα «μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, θέλετε η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ή να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές», το 65,5% των συμμετεχόντων απαντά «να πάμε σε εκλογές».

Μόλις το 29,7% (περίπου τρεις στους δέκα) προτιμά η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ «δεν απαντώ» αποκρίνεται το 4,8%.

Κόλαφος τα στοιχεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Όσον αφορά τη συμφωνία με τα Σκόπια, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στη έρευνα την κρίνει αρνητικά.

Συγκεκριμένα, το 69,6% -δηλαδή σχεδόν επτά στους δέκα Έλληνες- διαφωνεί με την προτεινόμενη λύση, ενώ θετική ή μάλλον θετική την κρίνει μόλις το 26,5%.

Διαβάστε ακόμη: Την άλλη εβδομάδα στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Loading