Δημοσχάκης: «Η αποχή σημαίνει συνενοχή»

Την εκτίμηση ότι «η αποχή από τις κάλπες είναι συνενοχή» διατύπωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Flash Magazino στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Έβρου και  επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την δράση της αναρχικής ομάδα «Ρουβίκωνας», ο Α. Δημοσχάκης τόνισε ότι είμαστε αντιμέτωποι με «μια ιδιότυπη πολιορκία, όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας. Το κέντρο της πρωτεύουσας δέχεται καθημερινά επίθεση, από ομάδα αναρχικών, εξτρεμιστών που αποτελούν το πολιτικό κέντρο όλων αυτών των χώρων, οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν έντονη δραστηριότητα, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν από την ελληνική Δικαιοσύνη και σήμερα ως ινστρούκτορες, τροχιοδεικτούν τους στόχους τους ευαίσθητους για το δικό τους λόγο».

«Έχει κανείς το δικαίωμα να διαχειρίζεται κομματικά τους ανθρώπινους πόρους;»

Παράλληλα εκτίμησε ότι «όλες οι επιθέσεις γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης, που το μόνο που τη ενδιαφέρει είναι να κάνει κρίσεις στην αστυνομία, να αποστρατεύει άξια στελέχη με δυνατά βιογραφικά και με ευδόκιμη διαδρομή σε ένα σώμα, επί 35, επί 38 χρόνια». Ως παράδειγμα ανέφερε έναν αστυνομικό, ο οποίος φέρεται να «έφυγε τσιμπητός, χωρίς να έχει σειρά για να κριθεί, ένας ταξίαρχος της πόλης της Θεσσαλονίκης, ο μέχρι χθες διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Θεσσαλονίκης και του νομού ολόκληρου, ο οποίος ήρθε εκεί με μετάθεση τον Νοέμβριο στο πλαίσιο των εκτάκτων μεταθέσεων και μάλιστα, όταν ήρθε ήταν μέχρι τότε διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολόκληρης της χώρας. Αυτά είναι λάθη. Έχει κανείς το δικαίωμα τους ανθρώπινους πόρους να τους διαχειρίζεται κομματικά;».

Όσον αφορά δε τους αστυνομικούς, ο Α. Δημοσχάκης κατηγόρησε τόσο το αρμόδιο υπουργείο όσο και την κυβέρνηση ότι «δεν προσέχει το στελεχιακό προσωπικό της ΕΛΑΣ». «Δεν προσέχει να τους δίνει τα οχήματα και τα μέσα τα τεχνικά που είναι απαραίτητα, διότι η επιστήμη εξελίσσεται διαρκώς και όλες οι διαδικασίες γύρω από αυτήν. Δεν τους θωρακίζει με την απελευθέρωση να εφαρμόζουν πλήρως τον νόμο».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου περί «εισβολής στα Σκόπια», ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «το να είναι κανείς υπουργός με αυτή τη κυβέρνηση είναι εύκολο, το να κάνει τον υπουργό είναι πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι ο κύριος αυτός δε προσφέρει υπηρεσίες ούτε στη πατρίδα ούτε στο έθνος. Σε κανέναν. Και έκανε λάθη σοβαρά. Ευτυχώς που δεν είναι (σσ υπουργός Εθνικής Άμυνας)».

«Εμπαιγμός το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις εκτιμήσεις του περί διάλυσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Α. Δημοσχάκης δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή «είναι ένας διπλός εμπαιγμός δύο πολιτικών σε βάρος ενός λαού, ο οποίος εμπαιγμός και η παραπλάνησή του συνεχίζεται και είναι συνεννοημένοι και προαποφασισμένοι. Έχουν από κοινού σχεδιάσει επιπλέον βήματα και εργάζονται για την ημέρα των εκλογών και κυρίως για την επόμενη μέρα των εκλογών. Πάλι θα είναι μαζί, στους δρόμους στις πλατείες, και θα είναι οι κλακαδόροι οι οποίοι θα δημιουργούν προβλήματα στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Τέλος κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να μην απέχουν από τις κάλπες των επόμενων εθνικών εκλογών. «Αυτή τη στιγμή, κάθε μέρα η Ελλάδα δυστυχώς φθίνει σε όλα, μη εξαιρουμένης και της ίδιας της Δημοκρατίας η οποία αυτή τη στιγμή κλυδωνίζεται, περιφρονείται σε ότι αφορά στις βασικές της λειτουργίες. Νομίζω γρήγορα αντιληφθεί ο ελληνικός λαός το γεγονός αυτό, εγώ κάνω έκκληση, σχεδόν δύο εκατομμύρια κόσμος από το 2004 μέχρι το 2015 σε όλες τις εθνικές εκλογές αποχώρησαν από τις κάλπες. Και βέβαια οι περισσότεροι είναι απογοητευμένοι, είναι θυμωμένοι, δίνουν όμως με την απαξίωσή τους δύναμη στον γείτονα, αυτός που είναι αντίπαλός τους, γιατί αυτός θα αποφασίσει για το μέλλον τους. Η αποχή σημαίνει συνενοχή».

Loading