Διαδήλωση του ακροδεξιού VMRO στα Σκόπια κατά της αλλαγής του ονόματος

Διαδήλωση από χιλιάδες υποστηρικτές του δεξιού εθνικιστικού κόμματος της αντιπολίτευσης  (VMRO – DPME) πραγματοποιήθηκε χθες στους δρόμους των Σκοπίων, με τους συμμετέχοντες να αντιτίθενται στην αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας ενώ παράλληλα ζήτησαν και άμεση προσφυγή στις κάλπες.

propoli

Οι συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο της κυβέρνησης κρατώντας σημαίες της χώρας που ανέγραφαν τη φράση «Η «Μακεδονία» θα κερδίσει» ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να αλλάξει την στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα.

“Δεν θα στηρίξει την αλλαγή του Συντάγματος”

«To VMRO – DPME δεν πρόκειται να στηρίξει την τροποποίηση του Συντάγματος για να αλλάξει το συνταγματικό όνομα (της χώρας). Είμαστε απολύτως ξεκάθαροι σε αυτό το ζήτημα» τόνισε στο συγκεντρωμένο πλήθος, ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Χρίστιαν Μιτσκόσκι.

Ο τελευταίος διαδέχτηκε στην προεδρία του κόμματος τον Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε με την ποινή δύο ετών φυλάκισης για μια υπόθεση κατάχρησης εξουσίας, τόνισε επίσης προς το πλήθος ότι ο Ζόραν Ζάεφ «θα επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημιά στη χώρα, από την οποία δεν θα μπορέσει να επανέλθει».

Επίσης κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης μεταδόθηκε και μήνυμα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, ο οποίος εξήρε «τους θαρραλέους και συνετούς ηγέτες, που δεν υποχωρούν στην πίεση των ξένων δυνάμεων».

Loading