INTIME

“Απόψε δικαιώνεται το Τσίπρας ή Μαρινάκης”

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Μπροστά από τον τηλεοπτικό του δέκτη θα στηθεί απόψε (Πέμπτη) κι ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παρακολουθήσει τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ και στον Alpha ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η πρωτοβουλία, πάντως, του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός να βγει ξανά στο προσκήνιο σχεδόν μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές δεν σχετίζεται μόνο με το ότι είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιώς με το συνδυασμό του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Αντιθέτως, πιστεύουν ότι δικαιώνει την ατάκα του Γιάννη Ραγκούση στο Γαλάτσι, ο οποίος είχε πει πως το εκλογικό δίλημμα δεν είναι “Τσίπρας ή Μητσοτάκης”, αλλά “Τσίπρας η Μαρινάκης”.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το ότι ο Πέτρος Κόκκαλης διάλεξε τη σημερινή ημέρα για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τον Ολυμπιακό και να πετάξει τη “βόμβα” πως ο κ. Μαρινάκης δεν μπορεί, σύμφωνα με νομοθεσία που ισχύει από το 2016, να είναι ταυτοχρόνως δημοτικός σύμβουλος και ιδιοκτήτης εξωχώριων εταιρειών, στις οποίες ανήκουν ο Ολυμπιακός, αλλά και τα πλοία του.

Όταν ρωτήθηκε, μάλιστα, ο κ. Κόκκαλης από το Politik κατά πόσο συμφωνεί με την αποστροφή Ραγκούση, μας απάντησε με νόημα πως θα μας απαντήσει καλύτερα ο κ. Μαρινάκης απόψε.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, εξάλλου, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία άφησε εκ νέου ουκ ολίγες αιχμές για τον τρόπο διοίκησης του Ολυμπιακού από τον κ. Μαρινάκη, αλλά και για τις δικαστικές του περιπέτειες.

“Το ματς θα είναι ντέρμπι και στην ισοπαλία κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ”

Την ίδια ώρα, στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν πως οι σημερινές δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, περί κινδύνου αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος υποδηλώνουν πως καταρρέει το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ και δικού της θριάμβου, γι’ αυτό και η πρώιμη αναζήτηση δικαιολογιών για την αποτυχία της τη μεθεπόμενη Κυριακή.

Όπως μας αναφέρουν χαρακτηριστικά, “το ματς θα είναι ντέρμπι και στην ισοπαλία κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Loading