INTIME

Διψήφιο προβάδισμα 10,5 μονάδων της Ν.Δ.

Διψήφιο και σταθερό προβάδισμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Pulse, για τον ΣΚΑΪ.

propoli

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και σε αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,5%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων, το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει το 7%, η ΧΑ 7,5%, το ΚΚΕ 6%. Εκτός Βουλής «θέτει» η δημοσκόπηση το Ποτάμι (1,5%), τους ΑΝΕΛ (1,5%), την Ενωση Κεντρώων (2%), τη Λαϊκή Ενότητα (1%), την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1%) και την Ελληνική Λύση (2%).

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου επί του συνόλου των ψηφοδελτίων το προβάδισμα της ΝΔ διαμορφώνεται στις 9,5 ποσοστιαίες μονάδες, με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιουνίου η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό 31% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υπόλοιπα κόμματα

Ακολουθεί η ΧΑ με 7% (από 6,5%), το Κίνημα Αλλαγής με σταθερές δυνάμεις στο 6,5%, και το ΚΚΕ επίσης με σταθερό το ποσοστό του στο 5,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν περνά το φράγμα του 3% για την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση.

Ταυτόχρονα, η δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι καταγράφει σταθερή υπεροχή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος θεωρείτε καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων, έναντι 24% του κ.Τσίπρα.

Η διαφορά μεταξύ τους παραμένει σταθερή στις 10 μονάδες σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Ιουνίου που ήταν 33% για τον κ.Μητσοτάκη και 23% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συντριπτική όμως είναι η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης: Το 57% λέει ότι θα κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, έναντι 24% που πιστεύει το αντίστοιχο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά φθάνει τις 33 μονάδες.

Loading