Δούρου: «Μια συγνώμη για τα θύματα δεν φτάνει»

Συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» παραχώρησε σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία για τον τραγικό απολογισμό αλλά και για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι τονίζει ότι «κανείς δεν μπορεί να λέει ότι τα κάναμε όλα καλά».

propoli

«Όταν υπάρχουν νεκροί, κανείς δεν μπορεί να λέει ότι τα κάναμε όλα καλά. Αυτό όμως συμβαίνει σε κάθε τραγωδία στον τόπο μας. Ισχυριζόμαστε ότι τα κάναμε όλα τέλεια. Ο αριθμός των νεκρών λέει άλλα» σημειώνει συγκεκριμένα η κ. Δούρου και προσθέτει: «Η περιφέρεια Αττικής που ο ρόλος της στις πυρκαγιές είναι να συνδράμει την πυροσβεστική, είχε εγκαίρως προτάσεις. Μελετώντας εκ των υστέρων με ηρεμία τα στοιχεία, την πορεία και την ταχύτητα της φωτιάς, νομίζω ότι ήταν πολύ δύσκολο να εκτιμηθούν από τους επιχειρησιακά αρμόδιους τα στοιχεία της».

Σ’ ότι αφορά τον μεγάλο αριθμό των νεκρών της τραγωδία, η περιφερειάρχης τόνισε ότι «δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε σε μια συγγνώμη ή στην έκφραση συλλυπητηρίων για τα θύματα, γιατί αυτά δεν αρκούν» και σε ερώτηση για αν μπορούσε η Περιφέρεια Αττικής να κάνει περισσότερα για να αποτραπεί η τραγωδία πρόσθεσε ότι «βοηθήσαμε την πυροσβεστική σε ότι μας ζήτησε, καθώς οι Περιφέρειες και η τοπική αυτοδιοικητική γενικότερα δεν έχουν επιχειρησιακές αρμοδιότητες στην κατάσβεση της φωτιάς. Δώσαμε υδροφόρες, μηχανήματα έργου και λεωφορεία. Κηρύξαμε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Ανατολική και Δυτική Αττική».

Επιπλέον για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και θα πράξει αναλόγως όταν έρθει η ώρα. Αν κάποιοι προσπάθησαν να τον παραπλανήσουν ή να εξωραΐσουν καταστάσεις, είμαι σίγουρη ότι την ώρα που πρέπει θα πάρουν την απάντησή τους».

Loading