Δ. Κουτσούμπας: «Οι ΑΝΕΛ είναι δεμένοι με την καρέκλα της εξουσίας»

Αποκλείει ο Δημήτρης Κουτσούμπας το ενδεχόμενο να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς όπως είπε δεν πιστεύει ότι οι ΑΝΕΛ θα ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα επειδή «είναι δεμένοι με την καρέκλα της εξουσίας».

propoli

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος και χειρότερος από τα παλαιότερα κόμματα του Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως τόνισε, «έφερε

το 3ο μνημόνιο που ήταν το πιο βάρβαρο απ’ όλα, όπως και πάρα πολλούς αντεργατικούς νόμους, ίδιους με εκείνους των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει οδηγήσει σε “ξέπλυμα” τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και μετατρέψει την Ελλάδα σε “ξέφραγο αμπέλι”, με αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και πυρηνικά».

Προέτρεψε δε το εκλογικό σώμα να γυρίσει την πλάτη στα λεγόμενα κόμματα εξουσίας και να ενισχύει το ΚΚΕ. «Αν είσαι λοιπόν με την εργατική τάξη, το λαό, θα είσαι με το Κομμουνιστικό Κόμμα, θα είσαι με τις πραγματικά ριζοσπαστικές δυνάμεις, οι οποίες εκφράζονται μέσα στο κίνημα, αγωνίζονται, αντιστέκονται, δεν τα διπλώνουν στις δυσκολίες, δε συμβιβάζονται» υπογράμμισε.

«Όσο πιο ισχυρό είναι το Κόμμα, τόσο περισσότερο μπορεί να παλέψει για τα λαϊκά συμφέροντα και μέσα στη βουλή, στην ευρωβουλή, παντού, κυρίως δίπλα στο λαό, μέσα στο λαό, με το κίνημα κ.λπ. Για να ανοίξει αυτός ο δρόμος της ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας, που θα διεκδικήσει και την εξουσία» τόνισε.

«Θα πρέπει να γίνεται έρευνα σε βάθος»

Τέλος, ερωτηθείς για την σκανδαλολογία, πρόσθεσε ότι και για την περίπτωση του Κώστα Σημίτη όπως και άλλων, εφόσον υπάρχουν οποιεσδήποτε ενδείξεις «θα πρέπει να γίνεται έρευνα σε βάθος, όσο μπορεί να πάει σε βάθος αυτό το σύστημα».

Loading