ΕΜΑ σε Μητσοτάκη: «Να δηλώσετε ότι θα ακυρώσετε τη συμφωνία των Πρεσπών»

Τα αιτήματα ως προς το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών κοινοποίησε και γραπτώς προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα με επιστολή της στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

propoli

Στην επιστολή της, η ΕΜΑ αναλυτικά αναφέρει:

«Η επιτροπή Μακεδονικού αγώνα Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι αγωνίζεται και συμμετέχει σε όλα τα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις που αφορούν το Σκοπιανό ζήτημα (όχι Μακεδονικό) εκφράζοντας την αντίθεση μας στο κατάπτυστο προσύμφωνο που υπεγράφη πριν λίγους μήνες στις Πρέσπες από την παρούσα κυβέρνηση.

Η Μακεδονία μας είναι μία, είναι Ελληνική χιλιάδες χρόνια τώρα και δεν παραδίδεται σε κανέναν διότι τα ιερά αυτά χώματα είναι ποτισμένα με πολλά γαλόνια αίματος των παππούδων μας Μακεδονομάχων που πολέμησαν για την ελευθερία μας.

Επειδή κ. Πρόεδρε δεν έχετε κάνει γνωστό στον Ελληνικό λαό τις δικές σας ξεκάθαρες απόψεις για το εν λόγω θέμα, ζητούμε:

-να δηλώσετε δημόσια κι εγγράφως πως θα ακυρώσετε την «συμφωνία των Πρεσπών» αν στις επερχόμενες εκλογές κληθείτε να αναλάβετε την εξουσία.

-να καταδικάσετε την αστυνομική βία που ασκείτε στα συλλαλητήρια κατά ειρηνικών άοπλων Ελλήνων διαδηλωτών με την υπέρμετρη χρήση χημικών.

-να καταψηφίσετε την «συμφωνία» όταν φέρει στη βουλή προς επικύρωση η κυβέρνηση.

-να δεσμευθείτε αν είστε η μελλοντική κυβέρνηση πως θα υπάρξει απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για την ύποπτη αυτή «συμφωνία» με τα Σκόπια και τιμωρία όσων κριθούν ένοχοι.

Τέλος θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ακομμάτιστα περήφανα κι ανιδιοτελώς θα συνεχίσουμε τον ανένδοτο αγώνα μας για τη Μακεδονία και την πατρίδα μας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραδώσει ούτε μια πέτρα από τα ιερά μας χώματα,

Η Μακεδονία, και ότι απορρέει από αυτήν λεξιλογικά και εννοιολογικά, ήταν, είναι και θα είναι Ελλάδα».

Loading