INTIME

Εμμανουηλίδης: «Εφεύρεση η μακεδονική γλώσσα»

Για ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας, μετά τις 20 Αυγούστου, με το τέλος του μνημονίου, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», στον Flash Radio 99.4, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

propoli

Από την πλευρά του, αποδόμησε το επιχείρημα της αντιπολίτευσης, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για συνέχεια της επιτήρησης για την οικονομική πολιτική της χώρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηρίζοντας πως αποτελεί μέρος της ΕΕ εφόσον υπάρχει κοινός προϋπολογισμός της ευρωζώνης. Ο κ. Εμμανουηλίδης, υποστήριξε πως με το τέλος των μνημονίων, «υπάρχει χώρος για να αποκατασταθούν οι οικονομικές αδικίες» των προηγούμενων ετών.

Παράλληλα, τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας, και την επαναφορά της κοινωνικής πολιτικής, αποτελεί η αύξηση του ΑΕΠ.

Σε ερώτηση σχετικά με το βαρύ φορολογικό καθεστώς, ιδιαίτερα στον τομέα των επιχειρήσεων, ο κ. Εμμανουηλίδης, δήλωσε ότι με το παρόν σχέδιο του προϋπολογισμού, που εγκρίθηκε από την Κομισιόν, αναμένεται να υπάρξει μείωση της φορολογίας, ενώ στο μέλλον χρόνο με τον χρόνο, με σταθερά βήματα αναμένεται να πέφτει ολοένα και περισσότερο. Παράλληλα, υποστήριξε για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, το φορολογικό καθεστώς, αποτελεί μεν σημαντικό παράγοντα αλλά όχι και τον μοναδικό.

Στο ζήτημα που αφορά την συμφωνία των Πρεσπών, για το ονοματολογικό ζήτημα της πΓΔΜ, ο κ. Εμμανουηλίδης, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «θλιβερές προσεγγίσεις» από την πλευρά κυρίως τη Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, τα περί ανταλλαγής της μη περικοπής των συντάξεων, με την συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων. Παράλληλα, χαρακτήρισε «εφεύρεση» την μακεδονική γλώσσα που προβλέπεται από την εν λόγω συμφωνία.

Loading