ΙΝΤΙΜΕ

Ενισχυμένοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην κυβέρνηση

Ο ανασχηματισμός του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να χαρακτηρίστηκε από την προσθήκη της Κατερίνας Παπακώστα, όμως η ουσία βρίσκεται στην αναβάθμιση του ρόλου των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, στην οποία πήραν ακόμα μια θέση από την προηγούμενη σύνθεση.

propoli

Πλέον οι ΑΝΕΛ είναι έξι και μάλιστα σε καλύτερες θέσεις μιας και αφήσανε κάποια δύσκολα υπουργεία πίσω τους και αναβαθμίστηκαν αισθητά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά η οποία έφυγε από το ΥΜΑΘ και βρίσκεται πλέον στο πλευρό του Πάνου Καμμένου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο οποίος Καμμένος απαλλάχθηκε από τον Φώτη Κουβέλη με τον οποίο δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις ενώ οι ΑΝΕΛ διατήρησαν τα χαρτοφυλάκια που είχαν όπως το Τουρισμού και το Άμυνας και τα όποια υφυπουργεία παρά το γεγονός ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν λείπουν οι γκρίνιες για την ενδυνάμωση του κυβερνητικού εταίρου.

Τώρα στην τελική ευθεία για τις εκλογές και καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα για αυτούς, οι ΑΝΕΛ θέλουν να επιχειρήσουν την αντεπίθεση τους και να καταφέρουν να ανακάμψουν καθώς ξέρει ο Πάνος Καμμένος και τα στελέχη του ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η τελευταία τους ευκαιρία.

Θ. Π. 

Loading