Ενοχλημένος ο Τσίπρας με τις τετραπλές κάλπες

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στα πέντε πρόσωπα- τρεις γυναίκες και δύο άνδρες με βάση τη νόμιμη ποσόστωση- που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο επικεντρώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ, με την επιλογή να αφήνεται αποκλειστικώς στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την Έλενα Κουντουρά, η οποία θα παραιτηθεί από το υπουργείο Τουρισμού, θα ακολουθήσει άλλη μία γυναίκα υπουργός, η Έφη Αχτσιόγλου πιθανότατα, ενώ δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να πείσει έναν ακόμα υπουργό να ακολουθήσει το δρόμο που οδηγεί στο Στρασβούργο.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, “αποκήρυξε” κατά τη “μυστική”- δεν είχε ανακοινωθεί- συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Τρίτη τις προτάσεις που εξακολουθεί να δέχεται για να στήσει τετραπλές κάλπες το Μάιο, δηλαδή και βουλευτικές μαζί με τις ευρωπαϊκές και τις αυτοδιοικητικές (περιφερειακές και δημοτικές).

Εμφανίστηκε, μάλιστα, ενοχλημένος με εκείνα τα στελέχη που εξακολουθούν να αναπαράγουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός προτιμά όλοι στην κυβέρνηση και στο κόμμα να δώσουν το βάρος τους στην επιτυχία της Προοδευτικής Συμμαχίας στις ευρωεκλογές προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να εκκινήσει από καλύτερη αφετηρία τον αγώνα για τη διατήρησή του στην εξουσία.

Ακόμα και 140 μέλη στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή

Όσον αφορά την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή που πρόκειται να συγκροτηθεί, αναμένεται να αριθμεί ακόμα και 140 μέλη προκειμένου να χωρέσουν ικανοί εκπρόσωποι κι από όλους τους φορείς κι οργανώσεις που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία.

Γι’ αυτό κι έχει κριθεί επιβεβλημένη και η λειτουργία ενός μικρότερου συντονιστικού οργάνου, εν είδει δηλαδή Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας αντιστοίχως.

Loading