Εν. Κεντρώων: Τέλος ο Φωκάς, οδεύει προς ΝΔ (;)

Την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων πήρε σήμερα ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς.

propoli

Ο τελευταίος μιλώντας σε τοπικό κανάλι τόνισε ότι δεν μπορεί να παραμείνει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη, λόγω των διαφορετικών απόψεων που έχει με την ηγεσία του.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να μάχεται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για τους Θεσσαλονικείς από τα βουλευτικά έδρανα, αν και οι φήμες τον θέλουν να φλερτάρει με τη Νέα Δημοκρατία.

Η κατάθεση της επιστολής ανεξαρτητοποίησης αναμένεται να γίνει αύριο στον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής.

Ακολουθεί και ο Σαρίδης;

Τον ίδιο δρόμο με τον Αριστείδη Φωκά δεν αποκλείεται να ακολουθήσει ένας ακόμη βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και συγκεκριμένα ο Γιάννης Σαρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Σαρίδης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από την ηγεσία του κόμματος για την δημόσια κόντρα που είχε με τον Δημήτρη Καβαδέλλα, ενώ βγαίνοντας από την συνεδρίαση της ΚΟ τόνισε πως δεν παραδίδει την βουλευτική του έδρα και πως το ζήτημα της διαγραφής του από το κόμμα είναι θέμα του Β. Λεβέντη.

Πάντως και για τον συγκεκριμένο βουλευτή οι φήμες θέλουν να βρίσκεται σε συνομιλίες με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ανακοίνωση Ένωσης Κεντρώων

Με βάση τις εξελίξεις που σημειώθηκαν το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρεται στην διαφορά απόψεων που υπήρξε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, ωστόσο συμπληρώνει ότι το «κόμμα δεν κινδυνεύει».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει:

«Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Loading