IN TIME

Επίθεση Παπακώστα σε Κυριάκο Μητσοτάκη

Για «κυνισμό» και «υποκρισία» κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Κατερίνα Παπακώστα, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην 83η ΔΕΘ.

propoli

«Οι δηλώσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη καταδεικνύουν τον κυνισμό, την αυταρχικότητα της νεοφιλελεύθερης σκέψης και πολιτικής του», δήλωσε αρχικά, εκ μέρους της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ), με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «ακόμη και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, τους οποίους θεωρεί ως εταίρους, τον “άδειασαν” μεγαλοπρεπώς, καθώς αν και “φίλια” δύναμη, επέκριναν σφοδρά την κοινωνική του αναλγησία».

Σύμφωνα με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, εξάλλου, «οι “δεσμεύσεις” που ανέλαβε (ο. κ. Μητσοτάκης) στον οικονομικό τομέα και η θέση του για την κατάσταση της οικονομίας είναι αντιφατικές, αποκαλύπτοντας την υποκρισία του: Από τη μία πλευρά εξαγγέλλει παροχές σε βάθος διετίας, ενώ από άλλη συνεχίζει την καταστροφολογία, περιγράφοντας την κατάσταση της οικονομίας με μελανά χρώματα. Δυστυχώς για τον ίδιο δεν μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα».

Μάλιστα, η ίδια διερωτάται «πότε λέει την αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης; Στην πρώτη ή στη δεύτερη περίπτωση;», ενώ σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζει «προφανές» το ότι «ο κ. Μητσοτάκης αποδέχεται την ονομασία», ενώ προσθέτει πως «Για δε την “εθνότητα” και τη “γλώσσα”, η στάση και τα λεγόμενά του έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με όλες τις παραδοχές των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Σύμφωνα πάντα με την κ. Παπακώστα, «εάν κάτι κατέστη σαφές από τις απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη είναι:
  1. Ο κυνικός και αυταρχικός χαρακτήρας τύπου Πινοσέτ, όσον αφορά στο κοινωνικό κράτος.
  2. Η υποκρισία του για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, καθώς είτε ψεύδεται, είτε αγνοεί τα οικονομικά δεδομένα
  3. Η συνεχιζόμενη χρησιμοποίηση των εθνικών θεμάτων για μικροκομματικές σκοπιμότητες, δεδομένου ότι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μόνον η “μακεδονική σαλάτα” μπορεί να χαρακτηρίσει τη στάση του. Αυτό όμως είναι εξόχως επικίνδυνο για έναν πολιτικό που επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός».

Loading