Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα ο Γερμανός πρόεδρος

Επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στις 10 έως 12 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

propoli

Η είδηση έγινε γνωστή, μετά από την ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική προεδρία για την επίσκεψη του Ομοσπονδιακού προέδρου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, αρχικά ο Σταϊνμάιερ με την άφιξή του στην Αθήνα, θα συναντηθεί τόσο με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο Γερμανός Πρόεδρος θα συναντήσει ακόμη μαθητές και νέους καλλιτέχνες, ενώ θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα επισκεφθεί το μνημείο για το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι.

Κατά την δεύτερη μέρα της επίσκεψης, ο Σταϊνμάιερ θα μεταβεί μαζί με τον Παυλόπουλο στην γενέτειρα του τελευταίου, την Καλαμάτα, όπου θα επισκεφθούν τις ανασκαφές στην Αρχαία Μεσσήνη και θα συναντηθούν με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων.

Loading