Επισκέψεις Μάρδα σε επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας-ένδυσης

Τέσσερις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κλωστοϋφαντουργία-ένδυση, όπως και ένα από τα πέντε εναπομείναντα βαφεία επισκέφθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας.

propoli

Οι επιχειρήσεις αυτές, με εγκαταστάσεις στο νομό Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιούνται τόσο στη εγχώρια αγορά, όσο και σε όμορες χώρες της Ελλάδας και ειδικότερα της Νότιας Βαλκανικής. Συζητήθηκαν, εκτός των άλλων, οι συνέργειες που αναπτύσσονται στη χώρα με τη βοήθεια ξένων επενδυτών, διάφορα προβλήματα του κλάδου όπως και οι αιτίες που απομάκρυναν μεγάλο τμήμα της παραγωγής από την Ελληνική επικράτεια. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, θεωρούν ότι είναι δυνατή η επανεκκίνηση της παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στη χώρα, κάτω φυσικά από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Συμφωνήθηκε η εκπόνηση μιας σχετικής με το θέμα έρευνας, σε συνεργασία με τους εν λόγω επιχειρηματίες. Αυτή θα συγκεντρώσει σε ολιγοσέλιδη συνοπτική μελέτη όλα τα κίνητρα που προσφέρουν άλλες χώρες στους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας-ένδυσης. Οι χώρες που επιλέχθηκαν είναι: Η Πορτογαλία, Ισπανία Ιταλία, FYROM, Βουλγαρία και Τουρκία.

Loading