INTIME

Επιστολή Καμμένου προς Βούτση για τη συμφωνία των Πρεσπών (pic)

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, απέστειλε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, καλώντας τον να μην πει το «ναι» σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

propoli

Ο Καμμένος, επικαλούμενος τόσο το Σύνταγμα όσο και τον Κανονισμό της Βουλής, κάλεσε μέσω της επιστολής του τον Νίκο Βούτση, να μην συναινέσει σε μια εισαγωγή προς κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής την Συμφωνία των Πρεσπών, εάν πρώτα δεν συναινέσει η πλειοψηφία της αρμόδιας Επιτροπής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Καμμένος προς τον κ. Βούτση αν προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες θα έχει κάνει «νόθευση» και θα έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Παράλληλα, στο ζήτημα που αφορά την αύξηση των μελών των διαρκών Επιτροπών ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ αντιλέγει ότι αυτή «απαγορεύεται» ρητά, εκτός όπως σημειώνει «από την περίπτωση όπου η αύξηση θα γινόταν για την αποκατάσταση της αναλογικής εκπροσώπησης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ή της εκπροσώπησης μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έως τώρα δεν εκπροσωπείτο».

Αναλυτικά η επιστολή:

Loading