Επιχείρηση: «Αποδόμηση του Τσίπρα»

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Στην αποδόμηση του ευρωπαϊκού και μεταρρυθμιστικού προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, όπως αυτό επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη παρουσία του πρωθυπουργού στην 83η ΔΕΘ θα προχωρήσει τα επόμενα 24ωρα η ΝΔ.

propoli

Η αντιπολιτευτική της ρητορική θα κλιμακωθεί όσο πλησιάζει η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εξ αρχής στην Πειραιώς αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός επιχείρησε να εξαπατήσει τους πολίτες για πολλοστή φορά, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πόσο «αλλεργικός» είναι απέναντι στον ιδιωτικό τομέα και την ιδιωτική οικονομία.

«Εμείς έχουμε εξαγγείλει ένα συγκροτημένο και κοστολογημένο σχέδιο, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο οικονομικής πολιτικής, που δεν στοχεύει στην υφαρπαγή ψήφων, αλλά στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη συνοχή της κοινωνίας μας» σχολιάζουν στo Politik υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη. Υπενθυμίζουν δε ότι οι κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πλήρως κοστολογημένες και θα εξειδικευθούν περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων η ΝΔ δεσμεύεται για:

1)  Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%. (Οι κύριες εισφορές θα μειωθούν από το 20 στο 15%)

2)  Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

3)  Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στη φορολογία φυσικών προσώπων, για εισοδήματα μέχρι 10 χιλ. ευρώ, από το 22% στο 9%.

4) Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%.

5) Μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από το 15% στο 5%.

«Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ»

«Όλα τα παραπάνω είναι ρεαλιστικά και κοστολογημένα. Για αυτό θα τα εφαρμόσουμε αδιαπραγμάτευτα» συμπληρώνουν οι ίδιοι κύκλοι, εξηγώντας τα συγκεκριμένα μέτρα δεν είναι παροχολογία, αλλά αναγκαία για την ανάκαμψη της οικονομίας. «Εμείς δεν θα πλειοδοτήσουμε στις ανεύθυνες παροχές. Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνουν.

Βάσει της πολιτικής ανάλυσης που έκαναν στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε απόγνωση. Και αυτό γιατί εξήγγειλε μέτρα που δεν έχουν καμία συνοχή μεταξύ τους, ούτε εξυπηρετούν συγκροτημένο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας. Το χειρότερο, ωστόσο, είναι πως κανείς δεν γνωρίζει πόσο κοστίζουν οι νέες του υποσχέσεις. «Αν το 2014 έταζε το σκίσιμο των μνημονίων, όταν ήξερε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, σκεφτείτε τι έχει να υποσχεθεί τους επόμενους μήνες που ξέρει ότι θα χάσει τις εκλογές» σχολιάζουν δηκτικά συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ.

Loading