Ευρώ-Αραβική Σύνοδος τον Οκτώβριο στην Αθήνα

Τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα η τρίτη Ευρω-Αραβική Σύνοδος «EU Arab World Summit».

propoli

Η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και την υποστήριξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Επιπλέον, η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Αραβικό Σύνδεσμο, με τη σύμπραξη της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης και του Swiss Arab Network. Φέτος, το EU-GCC Clean Energy Technology Network είναι programming partner.

Ποιοι θα συμμετέχουν

Αρχηγοί κρατών, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ε.Ε., υπουργοί, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και άλλοι επιφανείς εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

Η φετινή ημερήσια διάταξη της Συνόδου θα καλύψει μεταξύ άλλων θέματα πολιτικής, οικονομίας, ενέργειας, μετανάστευσης, διαπεριφερειακής συνεργασίας και πολιτισμού.

Προάγοντας την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε δύο ταχέως μεταβαλλόμενους κόσμους, η Σύνοδος έχει στο επίκεντρο της την διαμόρφωση προτάσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού κόσμου και τη διερεύνηση των νέων προοπτικών που θα προκύψουν.

Δείτε επίσης: Σοκ στον Άγιο Νικόλαο: Άνδρας έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού

Loading