INTIME

«Έγινε αποδεκτή η μακεδονική γλώσσα στη συμφωνία»

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απαντήσει εάν ομιλείται η μακεδονική γλώσσα στη χώρα μας.

propoli

Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ ο Ζόραν Ζάεφ απαντά σε ερώτηση αν είναι πρόβλημα να ομιλείται η μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα: «Είναι δικαίωμα της Ελλάδας, αυτοί θα πρέπει να το σχολιάσουν. Με την απροσεξία μας μπορούμε να προκαλέσουμε άβολες καταστάσεις καθώς η Συμφωνία είναι καθαρή και ακριβής. Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να την εφαρμόσουμε πρώτα για να την εφαρμόσουν έπειτα και οι πολίτες των χωρών μας».

«Αποδεκτή στη συμφωνία των Πρεσπών η μακεδονική γλώσσα»

«Η Συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών) είναι ξεκάθαρη και μπορεί να εξηγηθεί πολύ εύκολα αν υπάρχει κλίμα αμοιβαίας φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Το πρώτο γεγονός είναι ότι η μακεδονική γλώσσα έχει γίνει αποδεκτή στη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια στιγμή αποτελεί ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι ανήκει στις σλαβικές γλώσσες. Η μακεδονική γλώσσα είναι η γλώσσα που μιλούν όλοι οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας και της διασποράς της χώρας. Αλλά είναι διαφορετική από την ελληνική κληρονομιά», είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: «Αποτέλεσμα δωροδοκίας η τροπολογία»

Loading