INTIME

Ζάεφ: «Έχω εμπιστοσύνη σε Τσίπρα – Καμμένο»

Σαφώς πιο μετρημένος εμφανίστηκε στις σημερινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ . Μάλιστα σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Αμύνης, ότι θα παραιτηθεί μόλις ψηφισθούν από το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ οι συνταγματικές τροπολογίες, τόνισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και στην ελληνική κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

propoli

«Έχω εμπιστοσύνη και στον Καμμένο που είναι επίσης μέρος της κυβέρνησης. Πρέπει να δώσουν μια ευκαιρία σε μια τέτοια ιστορική συμφωνία, επειδή η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες και για τους δύο λαούς. Πιστεύω ότι τα οφέλη θα γίνουν αισθητά τους επόμενους μήνες από την εφαρμογή της. Είμαι πεπεισμένος ότι η εμπιστοσύνη που έχω στον Αλέξη Τσίπρα θα βρει την υλοποίησή της στο Κοινοβούλιο, όπως κι εγώ προσπαθώ η εμπιστοσύνη που έχει ο Αλέξης Τσίπρας σε μένα και στην «μακεδονική» κυβέρνηση να βρει υλοποίηση στο Κοινοβούλιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ζόραν Ζάεφ στο πρακτορείο ΜΙΑ.

Και πρόσθεσε: «Η διαδικασία που βρίσκεται μπροστά μας είναι σοβαρή και ουσιαστική. Ούτε εγώ, ως άνθρωπος που γνωρίζει, μπορώ να εγγυηθώ ότι η διαδικασία θα επιτύχει στο «μακεδονικό» Κοινοβούλιο, όμως κάνουμε αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για να ολοκληρωθεί με επιτυχία περί τα μέσα Ιανουαρίου αυτή η διαδικασία με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου έχει οριστεί για τις 9 Ιανουαρίου και πιστεύω ότι όχι πάνω από δέκα ημέρες μετά, θα καταφέρουμε να ψηφίσουμε τις τελικές τροπολογίες».

Loading