Ζάεφ: «Διδασκαλία της “μακεδονικής” στην Ελλάδα»

Σε προκλητικές δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Ζόραν Ζάεφ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει το δρόμο για τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας και στη Βόρεια Ελλάδα!

propoli

Σύμφωνα με την εφημερίδα Vecer και το echedoros-a.gr, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις το σαββατοκύριακο, σε μία προσπάθειά του να απαντήσει στις κατηγορίες του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, πως με την αλλαγή ονόματος στα Σκόπια «δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους “Μακεδόνες” στις γειτονικές χώρες».

Ο Ζάεφ, από την πλευρά του, απάντησε πως όχι μόνο «η χώρα παραμένει η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η “Μακεδονία” θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών», αλλά δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις ακόμη και για πιθανή διδασκαλία της “μακεδονικής” γλώσσας στη βόρεια Ελλάδα!

Για «Μακεδόνες» του Αιγαίου μίλησε ο Ζάεφ!

Μάλιστα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός φέρεται να έκανε ειδική μνεία και στους… «Μακεδόνες» του Αιγαίου, υποστηρίζοντας πως γι’ αυτούς δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια, από την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας» έως σήμερα.

Σύμφωνα με τους Σκοπιανούς, «Μακεδονία του Αιγαίου» είναι η ελληνική Μακεδονία, η οποία το 1913 «κατακτήθηκε» από την Ελλάδα, που στη συνέχεια εφάρμοσε πολιτικές «εθνοκάθαρσης» κατά των… «Μακεδόνων» που είτε «εκδιώχθηκαν» στα Σκόπια, είτε αφομοιώθηκαν στη συνέχεια.

Loading