INTIME

Ζάεφ: «Κατ’ αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα»

Για «κατ’ αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα» στο Σκοπιανό μίλησε ο Ζόραν Ζάεφ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε την Τετάρτη (30/5), με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της εξουσίας στα Σκόπια.

propoli

Υποστήριξε, πάντως, ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει στο «Βόρεια Μακεδονία» και αποκάλυψε ότι μέσα στην ημέρα θα συνομιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Οδεύουμε προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, επιλύουμε διαφορές, ισχυροποιούμε την ταυτότητά μας. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις συνομιλίες με την Ελλάδα. Ποτέ άλλοτε δεν βρεθήκαμε τόσο κοντά στη λύση και η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες και τους δύο λαούς ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη. Επιβεβαιώσαμε τη “μακεδονική” γλώσσα, επιβεβαιώσαμε την ταυτότητά μας. Το θέμα δεν είναι εύκολο, αλλά η “Μακεδονία” θέλει ηγέτες προκειμένου να προχωρήσει και όχι κούφιες λέξεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Δημοψήφισμα προανήγγειλε ο Ζάεφ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προανήγγειλε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στο οποίο οι πολίτες της ΠΓΔΜ θα έχουν τον τελευταίο λόγο, αφού όμως νωρίτερα η συμφωνία περάσει από τη Βουλή του γειτονικού κρατιδίου με πλειοψηφία 61 βουλευτών.

«Η “Μακεδονία” εντάσσεται στο ΝΑΤΟ»

«Αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν το μέλλον των “Μακεδόνων”. Η “Μακεδονία” εντάσσεται στο ΝΑΤΟ και επιλύουμε μια διαφορά 25 ετών που έχει παρασύρει προς τα κάτω τη χώρα», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι, αφού συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, θα συγκαλέσει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Loading