Ζαχαριάδης: «Ο Μητσοτάκης επηρεάστηκε από την λογική του ΛΑΟΣ»

Τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που αφορούν τόσο την Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και την κατάσταση με τον κυβερνητικό εταίρο, σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

propoli

Ερωτηθείς σε σχέση με τον πιθανό χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι «κάθε μέρα που περνάει πάμε πιο κοντά στον Οκτώβρη του 2019. Η πλήρης θητεία μόνο καλό θα κάνει στη χώρα, στην οικονομία και στην κοινωνία. Δεν πρόκειται για κομματικό συμφέρον», ξεκαθαρίζοντας έτσι πως δεν υπάρχει πλάνο για πρόωρες εκλογές.

Παράλληλα, στο ζήτημα που αφορά την άρση της εμπιστοσύνης της κυβέρνηση από την πλευρά του κ. Καμμένου, ο κ. Ζαχαριάδης, τόνισε ότι «με νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα συζητήσουμε τις αποφάσεις Καμμένου και πάνω σε αυτές θα συζητήσουμε τις νέες δυναμικές οι οποίες θα διαμορφωθούν».

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε «από εκεί και πέρα και οι κοινοβουλευτικές ομάδες και άλλοι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν τα θετικά μέτρα για την ανακούφιση της κοινωνίας, όπως η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού  και η αύξηση του του κατώτατου περίπου στο 10%, και η ρύθμιση των 120 δόσεων εντός του επόμενου μήνα».

Επίσκεψη Μέρκελ

Όσον αφορά τις εξελίξεις που αναμένεται να διαμορφωθούν γύρω από την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα, ο κ. Ζαχαριάδης επιτέθηκε στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίον δήλωσε ότι «δεν εκλογικεύτηκε από την αυτονόητη πολιτική πίεση για λύση των πραγμάτων για ένα θέμα το οποίο γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια τόσο το κόμμα του, όσο και η οικογένειά του». Μάλιστα πρόσθεσε επιπλέον, ότι γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα «ο κ. Μητσοτάκης επηρεάστηκε από την ακραία λογική του ΛΑΟΣ την προηγούμενη δεκαετία».

Τέλος, τόνισε ότι «ο Τσίπρας τα εθνικά θέματα τα βάζει πολύ πάνω από τα κομματικά και την κυβερνητική συνοχή της δικής του κυβέρνησης».

Loading