INTIME

Η ένσταση της Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά σχετικά με έργο που ολοκληρώθηκε στη σχολεία

Για παράλειψη της οφειλόμενης αναφοράς προς το πρόσωπο της στην ανακοίνωση ολοκλήρωσης έργου για παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών και βιντεοπροβολέων σε σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης κάνει λόγο σε δήλωση της η βουλευτής Ν. Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

propoli

Στις 12 Μαρτίου 2019, το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του έργου “Ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής σε σχολικές μονάδες της Μακεδονίας και Θράκης” μέσω του οποίου δεκάδες σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης προμηθεύτηκαν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και βιντεοπροβολείς.

Συγκεκριμένα η κ. Τσαρουχά επισημαίνει ότι στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην ολοκλήρωση του έργου από την νέα Υφυπουργό Ελευθερία Χατζηγεωργίου και στην προώθησή του από την πρώην Υφυπουργό Κατερίνα Νοτοπούλου. «Παραλείπεται όμως πλήρως -πιστεύουμε εκ παραδρομής- ότι όλο το έργο και η χρηματοδότηση του, αποφασίστηκε και εξελίχθηκε σε σημαντικό μέρος του, κατά την περίοδο που Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) ήταν η βουλευτής Ν. Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά» επισημαίνει.

Παράλληλα, η ίδια αναφέρει «τη σωστή σειρά των γεγονότων, η οποία είναι ότι η διακήρυξη των σχετικών δημοπρασιών δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2018 με υπογραφή της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και σχολιάστηκε δημοσίως με θετικά σχόλια από τοπικούς εκπαιδευτικούς φορείς.

Η πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και βουλευτής Ν. Σερρών  Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δηλώνει σχετικά:

“Το έργο που έχει καταθέσει ο καθένας μας από τις θέσεις στις οποίες βρέθηκε, επηρεάζει, θετικά ή αρνητικά, την πορεία της χώρας μας προς το μέλλον. Οφείλουμε να το μνημονεύουμε και να το αξιολογούμε με ειλικρίνεια και πέρα από τις στενές κομματικές μας δεσμεύσεις.

Στα 3,5 χρόνια της συγκυβέρνησης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ΣΥΡΙΖΑ έγιναν σημαντικά έργα για τη βελτίωση των συνθηκών σε πολλούς τομείς της κοινωνίας και του τόπου μας. Παρά τις διαφορές που χωρίζουν σήμερα τις δύο παρατάξεις, οφείλουμε να αποδίδουμε τα εύσημα, όπως και την κριτική μας, σε εκείνους που εργάστηκαν για να γίνουν αυτά τα έργα πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση να τα αποσιωπούμε, νομίζοντας ίσως ότι έτσι προωθούμε προεκλογικά επικοινωνιακά εγχειρήματα.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να έχει συνέχεια και συνέπεια και είναι καλό οι εκπρόσωποι της σημερινής Κυβέρνησης αυτό να το τονίζουν και να το αποδεικνύουν με τη στάση τους.”

Loading