INTIME

«Η κυβερνητική παραφωνία έφτασε στο τέλος της»

Στην κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, ιδιαίτερα στις σχέσεις ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4, το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

propoli

Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό και στην φερόμενη ως διάσπαση του κυβερνητικού συνασπισμού, ο κ. Καρκατσούλης, τάχθηκε υπέρ της άποψης πως από την συγκεκριμένη κατάσταση «υπάρχει ένα καλό και ένα κακό. Το καλό είναι ότι επιτέλους, έχει φανεί σε κάθε Έλληνα ότι αυτό το παράταιρο μείγμα-διαφωνία, που κυβερνούσε επί τέσσερα χρόνια, το ακροδεξιό κόμμα του κ. Καμμένου και το υποτίθεται αριστερό του κ. Τσίπρα, έφτασε στο τέλος του».

Από την άλλη πλευρά, όπως δήλωσε, «το κακό είναι ότι από όλη αυτή την ιστορία δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι δρομολογήθηκαν και κάποιες αλλαγές-διορθώσεις στην πολιτική που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια, με αποκορύφωμα τα θέματα που αφορούν τα εθνικά ζητήματα».

Παράλληλα, κατέκρινε την πολιτική του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι κάνει ιδιαίτερα «κακό», αυτή «η προσπάθεια να δημιουργηθούν ευκαιριακές πλειοψηφίες στην ελληνική βουλή τη στιγμή που ο τόπος θέλει μια σταθερή ηγεσία και μια σταθερή γραμμή σαν χώρα σε εθνικά ζητήματα».

Ο ρόλος του Ποταμιού

Ερωτηθείς σε σχέση με τον ρόλο που μπορεί να κληθεί να διαδραματίσει το Ποτάμι στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, ο κ. Καρκατσούλης δήλωσε ότι «οι βουλευτές οι οποίοι σπεύδουν να στηρίξουν τον Τσίπρα, όπως οι βουλευτές του Ποταμιού, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι σωστό και πρέπον να υπερψηφίσουν την συμφωνία, θα κριθούν από το εκλογικό σώμα, ιδιαίτερα όταν το συγκεκριμένο κόμμα δεν είχε ποτέ στην ατζέντα του το συγκεκριμένο ζήτημα και την συγκεκριμένη πολιτική επιλογή που ακολουθεί».

Όσον αφορά δε την άποψη του Κινήματος Αλλαγής γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Καρκατσούλης δήλωσε από την πλευρά του, ότι «το ΚΙΝΑΛ είναι σαφές. Πρόκειται για μια κακή συμφωνία την οποία και θα καταψηφίσουμε». Ωστόσο, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικών κυβερνητικών συνεργασιών, τόνισε ότι «το ΚΙΝΑΛ θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε συμφωνεί στα βασικά θέματα της ατζέντας με τα οποία θα διεκδικήσει τη ψήφο του λαού».

Loading