INTIME

Η Μόσχα επιβεβαιώνει τη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν

Μπορεί η πληροφορία να διέρρευσε με τη μορφή φημολογίας, ωστόσο η Μόσχα επιβεβαίωσε σήμερα ότι υπάρχουν διεργασίες για μια συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τον χειμώνα, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου, Ντ. Πέσκοφ.

propoli

«Πράγματι γίνονται προετοιμασίες για μια συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν. Περιμένουμε να γίνει τον χειμώνα» τόνισε συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσίας.

Να σημειωθεί, ότι ελληνικές διπλωματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο TASS, αναφέρουν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί λογικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρυη, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα, ως ημερομηνία της συνάντηση την 12η Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε δε, ότι τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για προσπάθεια αποκατάστασης των τεταμένων διπλωματικών σχέσεων μετά την κρίση του περασμένου Ιουλίου με εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών.

Τότε, η Αθήνα είχε κατηγορήσει την Ρωσία ότι ενεργεί με βάση την υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας της χώρας, ενώ τον Αύγουστο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά και του ανακοίνωσε αντίποινα.

Loading