Η Πριμέρα Ντιβιζιόν δεν έκανε τη «χάρη» στον Τσίπρα!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli
Εβδομάδα διακοπών είναι αυτή που διανύουμε όχι μόνο για τους περισσότερους Έλληνες, αλλά και για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους υπουργούς.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκουράζεται από το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Χανιά, το παράδειγμά του δεν θα μπορούσε να μην ακολουθούσε κι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μαζί με την σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα και τους δύο γιους τους, τον εννιάχρονο Φοίβο- Παύλο και τον επτάχρονο Ορφέα- Ερνέστο, στην Ισπανία.

Ένας από τους σταθμούς του ταξιδιού της οικογένειας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι και η Βαρκελώνη.

Η πρωτεύουσα, άλλωστε, της Καταλονίας φιλοξενεί και μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, τη Μπαρτσελόνα, την οποία υποστηρίζουν με πάθος όχι μόνο ο κ. Τσίπρας, αλλά και οι δύο γιοι του.

Η οικογένεια θα επισκεφθεί το Καμπ Νου, τη φημισμένη έδρα των «μπλαουγκράνα», αλλά δεν θα μπορέσει να τους παρακολουθήσει σε αγώνα.

Κι αυτό γιατί η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει στο Μπιλμπάο, στη Χώρα των Βάσκων, για την πρεμιέρα της φετινής Πριμέρα Ντιβιζιόν την προσεχή Παρασκευή, 16 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθεί να συμμετέχει ως παρατηρητής στις προπαρασκευαστικές των Συνόδων Κορυφής συνεδριάσεις των Ευρωσοσιαλιστών μολονότι δεν είναι πλέον πρωθυπουργός.

Κομματικές πηγές, πάντως, επισημαίνουν πως τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κι ένταξής του στους Ευρωσοσιαλιστές.

Το άσυλο θρυαλλίδα εξελίξεων

Όσοι, πάντως, στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν μείνει ακόμα πίσω στην Αθήνα υποστηρίζουν πως το «παρών» που ψήφισε το ΚΙΝΑΛ για την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού άσυλου μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων στην ευρύτερη Κεντροαριστερά, αποδεσμεύοντας δυνάμεις οι οποίες δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την ισορροπία πάνω σε δύο βάρκες της Φώφης Γεννηματά και την ελαφριά, έστω, κλίση της προς τη ΝΔ.

Ενδεχομένως, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πηγές, αυτές οι αντιδράσεις να πάρουν πιο επίσημη μορφή στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του χρόνου.

Loading