«Η συγκυβέρνηση αδικείται από τη συμφωνία»

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδικείται από τη συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Flash Magazino» με τον Χρήστο Τσαλικίδη ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης.

propoli

Σε ερώτηση για τον αν έχει «σπάσει» το γυαλί ανάμεσα στα δύο κόμματα με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε πως «σχέσεις υπάρχουν, ούτως ή άλλως υπάρχει μία συνεργασία. Νομίζω θα πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις, είμαστε σε μία διαδικασία εξέλιξης και στην Κ.Ο. θα αποφασιστεί απ’ ό,τι καταλαβαίνω για το πώς θα αποχωρήσει ο αρχηγός».

«Αυτά είναι τα δεδομένα…»

«Δεν μπορώ να προκαταλάβω τι θα συνάντηση με τον πρωθυπουργό που εκεί θα τεθούν όλα τα ζητήματα. Υπάρχει αναμονή η συμφωνία έτσι και αλλιώς να έχετε υπόψη σας. Τώρα μπαίνει στη Βουλή της γειτονικής χώρας η οποία θα έχει και εκείνη το χρονικό της διάστημα. Δεν είναι κάτι απλό, έχει τέσσερις τροπολογίες στις οποίες μπορεί να συζητηθεί κάποια επί τρεις ημέρες. Υπάρχουν ακόμα μέρες και χρόνος όπου όλα αυτά θα είναι σε εξέλιξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξήγησε πως υπάρχουν δύο δεδομένα: «Ότι δεν μπορεί να ψηφίσουν και ο κ. Καμμένος πρόταση δυσπιστίας και δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση και το δεύτερο είναι ότι ο ίδιος είπε πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση».

Για την αναφορά του Σκουρλέτη στον Π. Καμμένο

Πρόσφατα ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως «πρόβλημα» τον Πάνο Καμμένο με αφορμή τη στάση του στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, με τον κ. Αμανατίδη να τονίζει πως η «συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδικήθηκε από τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Η συγκυβέρνηση δεν είχε μόνο το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, η συγκυβέρνηση αυτή πέτυχε πράγματα και ψήφισε ειδικά τους τελευταίους μήνες διατάξεις οι  οποία είναι σε θετική κατεύθυνση. Με την επικέντρωση στη συμφωνία των Πρεσπών νομίζω ότι αδικείται η συνεργασία που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα. Είναι κομβικό το σημείο και θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, συνολικά στο πολιτικό σύστημα», τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

Για το ενδεχόμενο εκλογών

Σε ερώτηση για το αν πλησιάζουν σύντομα οι εκλογές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «η αγορά θέλει τη σταθερότητα και την ύπαρξη του αναγακίου χρόνου έτσι ώστε να παγιωθεί η βιώσιμη ανάπτυξη και η είσοδος επενδύσεων. Το 2019 είναι μία εκλογική χρονιά αλλά δεν μπορεί να είναι ολόκληρη μία προεκλογική χρονιά. Αδικεί τον εαυτό της η Ελλάδα, οι εκλογές είναι για τον Οκτώβριο, κατ’ εμέ θεσμικά θα έπρεπε να έχουν κατοχυρωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτός από τη συμφωνία των Πρεσπών βέβαια, ο κ. Αμανατίδης στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν και άλλες διατάξεις που πρέπει να περάσουν: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού οι 120 δόσεις, η απόδοση των ληξιπρόθεσμων χρεών, είναι οι διατάξεις που συνδυάζονται με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων μέχρι το Φεβρουάριο. Δεν μπορώ να τα θυσιάσω για μία προεκλογική περίοδο», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Loading