Η Τουρκία απειλεί να γεμίσει την Ελλάδα με πρόσφυγες

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Τουρκία είναι έτοιμη να διακόψει τη συμφωνία που έχει συνάψει με την Ελλάδα και η οποία αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

propoli

Όπως έγινε γνωστό, η διακοπή της συμφωνίας οφείλεται στην απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Μ. Τσαβούσογλου τόνισε ότι «αυτό που κάνει η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» και πρόσθεσε πως οι περισσότεροι πραξικοπηματίες επιλέγουν την Ελλάδα για να διαφύγουν και αυτό είναι θέμα που πρέπει η Τουρκία να το επιλύσει.

“Αυτή η συμφωνία παίρνει τέλος”

Επίσης υπογράμμισε ότι αυτή την στιγμή «υπάρχει μια συμφωνία με την ΕΕ για την επανεισδοχή των προσφύγων και των μεταναστών που θα συνεχίσει να υλοποιείται. Αλλά με την Ελλάδα συνέχισε «η συμφωνία αυτή παίρνει τέλος».

«Βεβαίως η διαδικασία δεν έχει τελειώσει, θα συνεχίσουμε να συζητάμε με την Ελλάδα, αλλά αυτή τη στιγμή συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών δεν υπάρχει» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Loading