Θέλουν πιο μάχιμο τον Ιερώνυμο!

Θέλουν περισσότερο μάχιμο τον Ιερώνυμο!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στην κυβέρνηση επιμένουν ότι η αρχική αντίδραση της ΝΔ στη συμφωνία της με την Εκκλησία ήταν θετική και παραπέμπουν στον Ιερώνυμο για επιβεβαίωση, ο οποίος φέρεται να πίεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όπως κι αν έχει, στο Μαξίμου περιμένουν από τον αρχιεπίσκοπο να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στο να περάσει η συμφωνία κι από την Ιεραρχία κι όχι απλώς να μένει σε δηλώσεις στήριξής της.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση, μέσω κυρίως του αρμόδιου υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, θα συνεχίσει την επιχείρηση γήτευσης των μητροπολιτών που διαφωνούν και οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, την ίδια ώρα που θα επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για νέα προσπάθεια υπονόμευσης μετά από τις φανερές- μυστικές του επαφές με τη γερμανική κυβέρνηση για να μην ολοκληρωθούν τα μνημόνια και με τον Ζόραν Ζάεφ για να να μην υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Δεν είμαστε στο Τσοβόλα δώσ’ τα όλα”

Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές αρνούνται πως βρισκόμαστε σε φάση “Τσοβόλα δώσ’ τα όλα”, με αφορμή το νομοθετικό κύμα μέτρων ανακούφισης.

Μέχρι πρότινος μας έλεγαν πως τα παίρνουμε όλα από τους πολίτες, οπότε το ότι τους τα δίνουμε όλα είναι μια κάποια αναβάθμιση.

Αυτή η κυβέρνηση έχει στόχο να επαναφέρει το κοινωνικό κράτος κι από τη στιγμή που υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος δεν υπάρχει λόγος να μην μοιράσουμε στους πολίτες το υπερπλεόνασμα”, υπογραμμίζουν, φέρνοντας ως παράδειγμα των σχετικών πρωτοβουλιών τους και την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο των αναπληρωτών στα σχολεία.

 

 

Loading