«Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών»

Με τη φράση «θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από τη Θεσσαλονίκη πως η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

propoli

Μιλώντας στο συνέδριο «Export Summit VI» του ΣΕΒΕ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως η στάση του δεν πρόκειται να αλλάξει είτε χρειάζονται 151 βουλευτές, είτε 180 για να την επικυρώσουν.

Όπως σημείωσε πρόκειται για μια συμφωνία που ξυπνάει τους εθνικισμούς στα Σκόπια και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απεμπόλησε το πλεονέκτημα του Βουκουρεστίου.

«Ποιος και γιατί προσάρμοσε τις συζητήσεις για το Σκοπιανό σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα-εξπρές, ώστε να μπουν τόσο γρήγορα οι υπογραφές στις Πρέσπες; Αν το ζητούμενο ήταν η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, τότε γιατί βιαστήκαμε τόσο πολύ και γιατί δεν έκαναν εκείνοι, αλλά εμείς τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις;» αναρωτήθηκε.

«Ο κυνισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει όρια»

Σύμφωνα με τον ίδιο ο κυνισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει όρια. «Αυτήν τη διαπραγμάτευση την έκαναν άνθρωποι που στο παρελθόν δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τους δώσουμε ακόμη και το όνομα Μακεδονία σκέτο. Σημερινοί υπουργοί το ζητούσαν, ενώ η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είχε μετάσχει και σε εκδήλωση στα Σκόπια με αυτό ακριβώς το όνομα. Γι’ αυτό και όταν έγινε γνωστή η συμφωνία τους προειδοποίησα -το ίδιο βράδυ κιόλας- ότι είναι εθνικά επιζήμια για τη χώρα και ότι καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν θα την υπέγραφε» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης λόγο για «τετελεσμένα» πριν από τις Πρέσπες τα οποία ήδη συντελούνται. «Στο απομονωμένο από τα ΜΑΤ και ερημικό σκηνικό των Πρεσπών, ανάμεσα σε κιτς εκδηλώσεις με γραβάτες και καουμπόικα καπέλα, όλοι ο Έλληνες άκουσαν τον κ. Ζάεφ να μιλά για “Μακεδόνες” και για “Έλληνες”. Ενώ, ταυτόχρονα, ξεκινούσαν και τα μαθήματα στο σκοπιανό
ιδίωμα -από τα χείλη, μάλιστα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος που είχε καταγγείλει, άλλοτε, την ίδια του τη χώρα για τη λειτουργία, λέει, ενός “μακεδονικού” σωματείου. Δεν πέρασε μια εβδομάδα και το κοινοβούλιο των Σκοπίων επικύρωσε αυτή τη συμφωνία. Αυτά είναι τα τετελεσμένα, για τα οποία προειδοποίησα από την αρχή».

Loading