ΙΝΤΙΜΕ

«Θα σεβαστώ τη συμφωνία εφόσον κυρωθεί»

«Εμείς λέμε ότι όσο ταχύτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τίποτε να προσφέρει στη χώρα» τονίζει μιλώντας στην Suddeutsche Zeitung ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

propoli

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι: «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας». Αναφέρει ότι η χώρα χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση που θα την οδηγήσει στο μέλλον.

Για την οικονομία λέει ότι δεν αναπτύσσεται, εξαιρώντας τον τομέα του τουρισμού. Προσθέτει ότι «κανείς δεν μιλά για το ιδιωτικό χρέος, το οποίο έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 50% τα τελευταία τρία χρόνια, από 80 δισ. σε 130».

«Αναφέρομαι στα χρέη των πολιτών στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν χάσει την ελπίδα»: αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη γερμανική εφημερίδα.

Προαναγγέλει μείωση των κρατικών δαπανών και των φόρων

Ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλει ακόμη ότι «θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες και τους φόρους», ότι «θα δημιουργήσει ένα μικρότερο και αποτελεσματικότερα κράτος χωρίς απολύσεις, αλλά προσλαμβάνοντας λιγότερους υπαλλήλους από όσους θα συνταξιοδοτούνται» και αναδεικνύει ως μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις της ΝΔ αυτήν της αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης, για την οποία δεν έχει κάνει τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζει.

Καταλογίζοντας, τέλος, τεράστιες ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τόσο για τους χειρισμούς τους στο μεταναστευτικό, όσο και στα εθνικά θέματα, επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει την «όχι καλή» συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα, ούτε στην επόμενη βουλή, αλλά αν τελικώς η συμφωνία αυτή ψηφιστεί τόσο από το σκοπιανό όσο και από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να τη σεβαστεί.

Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι «έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν μου αρέσει αυτή η συμφωνία. Αλλά λέω επίσης ότι θα τη σεβαστώ ως μια υποχρέωση της χώρας, εφόσον θα έχει επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή.

Αλλά η δική μου, η ΝΔ, θα ψηφίσει κατά». Υποστηρίζει δε ότι ο ίδιος θα είχε αναζητήσει μια διαφορετική λύση.

 

Loading