INTIME

Θεοπεφτάτου: «Κάθε εβδομάδα έχουμε και θετικά μέτρα»

Την εκτίμηση ότι «η συμφωνία των Πρεσπών θα φέρει ειρήνη, συνεργασία και συνανάπτυξη στα Βαλκάνια», έκανε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κεφαλληνίας , Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

propoli

Ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην βόρεια Ελλάδα, η κ. Θεοπεφτάτου, σχολίασε πως η πλευρά Ζάεφ ανασκεύασε τις συγκεκριμένες δηλώσεις ενώ σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας, τις καταδίκασε. Όσον αφορά την κόντρα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ανάμεσα στον βουλευτή Ηρακλείου κ. Μιχελογιαννάκη, και στον βουλευτή Δράμας κ. Καραγιαννίδη, σχολίασε κατηγορηματικά πως «δεν πρέπει να θεωρούμε σημαντικές ή κορυφαίες τέτοιες προβληματικές δηλώσεις».

Από την πλευρά της, εκτίμησε τόσο ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα δημιουργήσει μια «κοινή πορεία» Αθηνών-Σκοπίων, όσο και το ότι σε ενδεχόμενη ψηφοφορία για επικύρωση της συμφωνία των Πρεσπών, το ελληνικό κοινοβούλιο θα ανταποκριθεί θετικά.

«Κάθε εβδομάδα έχουμε και θετικά μέτρα»

Στο ζήτημα που αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η κ. Θεοπεφτάτου, σημείωσε ότι η κυβέρνηση, από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και μετά, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, υπάρχει, πυκνό κοινοβουλευτικό έργο, καθώς δρομολογεί κάθε εβδομάδα, μια σειρά θετικών μέτρων και ρυθμίσεων, όπως η φορολόγηση των αναδρομικών στο 20%, μαζί με την προαναγγελία 4.500 προσλήψεων εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά, το ζήτημα του προϋπολογισμού, η κ. Θεοπεφτάτου, ανήγγειλε ότι δεν έχει κανένα αρνητικό μέτρο, «αντιθέτως αποτυπώνει την θετική πορεία της οικονομίας», η οποία όπως σημείωσε «εκτιμάται θετικά και από το εξωτερικό».

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την πως «θα έπρεπε να κάνει πιο ουσιαστική κριτική», ενώ σημείωσε ότι «δεν κοστολογεί τα μέτρα στα οποία συνεχώς αναφέρεται».

Loading