Θεοχάρης: «Έγινε το πρώτο βήμα στον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους»

Την δική του εκτίμηση για το πολιτικό σκηνικό που συντίθεται το τελευταίο διάστημα, ανέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Β ́Αθήνας κ. Χάρης Θεοχάρης, στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», στον Flash 99.4.

propoli

Όσον αφορά το ζήτημα της οικονομίας, ο κ. Θεοχάρης από την πλευρά του αναγνώρισε μεν ότι η ελληνική κυβέρνηση έφερε εις πέρας το τρίτο μνημόνιο ενώ παράλληλα φέρεται να τα «πηγαίνει» αρκετά καλά με τους οικονομικούς στόχους και τα πλεονάσματα, ωστόσο «αυτό δεν φαίνεται να αντανακλάται και στη τσέπη του μέσου Έλληνα, ο οποίος παραμένει σε δεινή οικονομική θέση».

Παράλληλα, επέρριψε την ευθύνη και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες απέκρυπταν συστηματικά την αλήθεια για την «χρεοκοπία» του 2010, όλα τα επόμενα μνημονιακά χρόνια που ακολούθησαν.

«Ωστόσο οι νέες δυνάμεις που αναδύθηκαν φέρεται πως αντέγραψαν τις πρακτικές των προηγούμενων, όπως προσλήψεις κλπ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά το ζήτημα των συντάξεων, ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε ως «πολύ μεγάλο» το κονδύλι που φέρεται να έχει ο ελληνικός προϋπολογισμός που αφορά αυτόν τον τομέα με αποτέλεσμα να πρέπει να ελαττωθεί. Ωστόσο αυτό θα πρέπει να επιτευχθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, όχι μέσω της περικοπής των συντάξεων αλλά μέσω της μεγέθυνσης της οικονομίας. Παράλληλα όμως θα πρέπει να εξεταστεί και το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι αδικίες ανάμεσα στους συνταξιούχους.

«Έγινε το πρώτο βήμα στον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους»

Αναφορικά με το ζήτημα της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ Τσίπρα-Ιερώνυμου, ο κ. Θεοχάρης, εκτίμησε θετικά την κατάσταση και χαρακτήρισε ως πρώτο βήμα την «αναγκαία» βούληση για διαχωρισμό. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της κρατικής δαπάνης, καθώς θα μπορεί με αυτόν τον τρόπο να διαχειρίζεται η Εκκλησία τα εσωτερικά της ζητήματα.

Loading