Θεσσαλονίκη: Στην Α’ προβλήτα του λιμανιού Χαρίτσης – Νοτοπούλου

Την Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν σήμερα η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης όπου και ανακοίνωσαν την στήριξη και την χρηματοδότηση δράσεων νεολαίας με 210.000 ευρώ.

propoli

«Καταφέραμε η Α’ προβλήτα να παραμείνει στην κοινωνία της πόλης, οι χώροι της να αποδοθούν για δημόσιες και πολιτιστικές χρήσεις, στα Μουσεία, το Φεστιβάλ, στο δήμο Θεσσαλονίκης και τούτο είναι μια από τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση να αποδώσει ελεύθερους χώρους και να δώσει χώρο στις δράσεις ανθρώπων, κυρίως των νέων της περιοχής» τόνισε αρχικά η Κ. Νοτοπούλου στους δημοσιογράφους.

Και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό είχαμε και μια συζήτηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση που δέχθηκε να υποστηρίξει μια πρόταση του ΥΜΑΘ να χρηματοδοτηθούν δράσεις νεολαίας με προϋπολογισμό της τάξης των 210.000 ευρώ. Το πρόγραμμα θα αφορά δράσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, δηλαδή σε Συλλόγους και οργανώσεις πολιτών, κυρίως νέων, αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, δράσεις αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής πολιτικής.

Ελπίζουμε πως ο κόσμος της πόλης, κυρίως η νεολαία θα αγκαλιάσει μια τέτοια πρωτοβουλία και μέσα από workshop και διάφορες παρουσιάσεις που θα γίνουν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Θα δοθεί ο χώρος και ένα πρώτο βήμα στους νέους για να φέρουν μια πιο καινοτόμα προσέγγιση στα πράγματα».

Στο πλαίσιο της παρουσίας τους η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, είχαν σύντομη συνομιλία με την γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό, η οποία τους ενημέρωσε για την εν εξελίξει διοργάνωση του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Loading