INTIME

Θετική ψήφο στη Συμφωνία προανήγγειλε η Παπακώστα

Τη θετική ψήφο της για τη Συμφωνία των Πρεσπών προανήγγειλε εμμέσως η Κατερίνα Παπακώστα, κάνοντας λόγο για «θετική γενική εκτίμηση».

propoli

Η ανεξάρτητη βουλευτής υποστήριξε πως το κόμμα της (Νέα Ελληνική Ορμή) θα είναι εκείνο που θα αποφανθεί για τη στάση που η ίδια τα τηρήσει στη βραδινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο, με τα λεγόμενά της άφησε να διαφανεί ότι «κλίνει» προς το «ναι».

Μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία της στη Βουλή, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως η γενική της εκτίμηση είναι θετική ως προς σειρά σημείων και ιδίως ως προς την περιγραφή άρσης δραστηριοτήτων αλυτρωτισμού και επίσης στο μέρος που προβλέπονται πολλαπλοί τρόποι ενίσχυσης της διακρατικής συνεργασίας.

Όπως υποστήριξε, καταρχάς αναφέρεται ρητά στο προοίμιο της Συμφωνίας ότι το υφιστάμενο σύνορο μεταξύ των δύο κρατών είναι διεθνές πάγιο και διαρκές και είναι απαραβίαστο κι επίσης εξαλείφεται τελείως ο όρος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» τόσο σε διεθνές όσο και σε διακρατικό επίπεδο.

«Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες χώρες συμπεριλαμβανομένου όλων των ισχυροτέρων αναγνωρίζουν σήμερα ως “Μακεδονία” τη γείτονα χώρα. Το όνομα της Μακεδονίας είχε υφαρπαγεί. Με τη Συμφωνία, όσο επώδυνη είναι για μας η χρήση του ως σύνθετου, πρακτικώς το όνομα επιστρέφει στην Ελλάδα, μαζί με την ιστορία και τον Πολιτισμό του», ανέφερε σχετικά η κ. Παπακώστα.

Δείτε ακόμη: Το δάκρυ του Καραμανλή «θυμήθηκε» ο Καμμένος (vd)

Loading