Ιβάνοφ: «Η ιστορία απεχθάνεται όσους δωροδοκούνται»

Με αφορμή την σημερινή 125η επέτειο από την επανάσταση της πΓΔΜ, ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τους βουλευτές του VMRO που τάχθηκαν υπέρ στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή, όσο και για την ίδια την Συμφωνία των Πρεσπών αφήνοντας σαφείς αιχμές για δωροδοκία.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Ιβάνοφ τόνισε πως ο λαός αποφάσισε κατά της συμφωνίας στο δημοψήφισμα, απόφαση που δεν έγινε σεβαστή από τους βουλευτές.

«Στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, ο κόσμος εξέφρασε την κυρίαρχη θέλησή του και απέρριψε δίχως αμφιβολία τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το Κοινοβούλιο έπρεπε να το λάβει αυτό υπόψιν, αλλά η πλειοψηφία των βουλευτών έδρασαν ενάντια στη βούληση του λαού» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της χώρας.

Επίσης, σημείωσε με νόημα ότι οι πολίτες θυμούνται τους γενναίους και απεχθάνεται τους δειλούς και όσους δωροδοκούνται. «Η γενιά μας είναι υποχρεωμένη να αποτρέψει την παραμόρφωση της «Μακεδονίας» μας. Κάθε γενιά έχει τις φιλοδοξίες της. Η δική μας είναι να έχουμε μια καλύτερη ζωή εδώ, στη «Μακεδονία». Άρα δεν έχουμε την ελπίδα και την αγάπη μας για τη χώρα, διότι μόνο μία κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα μπορεί να προασπίσει την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας».

Loading